Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kerstbrownies met cranberries

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Kerstbrownies met cranberries

Voor de brownies:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 g boter
50 ml water
3 eieren
50 g cranberries (gedroogde)
50 ml grand marnier
sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
sinaasappelsap van een halve sinaasappel

voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
Dr. Oetker Zilverparels
poedersuiker

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Verwarm de oven voor. // Elektrische oven: 180°C // Heteluchtoven: 160°C // Baktijd: 40 min

1

Cranberries wellen

Doe de gedroogde cranberries met Grand Marnier, sinaasappelsap en sinaasappelrasp in een steelpannetje. Verwarm tot het bijna kookt, zet het vuur laag en laat minstens een half uur trekken (niet koken!). Schenk het daarna door een zeef en vang ook het vocht op.

2

Brownies

Maak het brownie-beslag volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik geen 100 ml water maar gebruik het opgevangen sap en vul aan met water tot 100 ml.

3

Spatel de cranberries door het brownie-beslag en doe ze in de vorm.

4

Bak de brownies in ongeveer 40 minuten gaar, haal ze uit de oven en laat kerstbrownies helemaal afkoelen.

5

Snij de kerstbrownies met een mes in 8 stukken.

6

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk iedere brownie met glazuur en strijk het iets uit zodat de glazuur mooi langs de zijkanten druipt.

7

Strooi er dan direct de zachte zilveren parels over en laat het glazuur hard worden.

8

Voor nog meer sneeuw-effect kun je de brownies ook nog met wat poedersuiker bestrooien.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerstbrownies met cranberries

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1604kJ
383kcal
1227kJ
293kcal
Vetten 23.02g 17.57g
Koolhydraten 37.57g 28.68g
Eiwitten 3.86g 2.95g