voor het recept Kerststronk
5 | eidooiers |
75 g | poedersuiker |
1 zakje | Dr. Oetker Vanillesuiker |
6 druppels | Dr. Oetker Rumaroma |
5 | eiwitten |
75 g | suiker |
150 g | bloem |
50 g | melkchocolade (gesmolten) |
150 g | chocolade, puur (gesmolten) |
300 g | boter (op kamertemperatuur) |
6 druppels | Dr. Oetker Rumaroma |
60 ml | rum |
1 verpakking | Dr. Oetker CupCake Marsepein wit, groen en roze |
een beetje | cacaopoeder |
een beetje | poedersuiker |
Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd) / Gasoven: Stand 4 (voorverwarmd) / Baktijd: ongeveer 12 minuten
Klop de eidooiers samen met de poedersuiker, de gevanillineerde suiker en het rumaroma luchtig op. Klop de eiwitten met de suiker stijf en schep dit voorzichtig onder het eidooiermengsel. Zeef de bloem hierover en meng het voorzichtig onder het eimengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat (30 x 35 cm) en plaats dit in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten. Stort het gebak onmiddellijk op een met suiker bestrooid stuk papier. Bestrijk het bakpapier met een beetje koud water en verwijder het. Bedek het gebak met een vochtige keukendoek.
Klop voor de crème de chocolade met de boter, het rumaroma en de rum schuimig. Bestrijk het afgekoelde gebak met 2/3 van deze crème en rol het dan met behulp van het papier op. Plaats dit gedurende 10 minuten in de koelkast. Vul een slagroomspuit met gekartelde mond met de rest van de crème. Haal het gebak van het papier, snijd een schuin stukje van beide uiteindes en plaats deze als zijtakken aan de stronk. Maak met de crème schors voor de boomstronk en bestrooi deze met cacao.
Maak van de groene marsepein enkele dunne rollen van ongeveer 10 cm lang, druk deze plat en vorm met een scherp mes dennennaalden over de ganse lengte. Decoreer hiermee de stronk. Vorm met de witte marsepein enkele 1,5 cm dikke rollen en plaats deze op de groene marsepein als kaarsen. Vorm vlammetjes uit de roze marsepein en plaats deze op de kaarsen. Bestrooi de kerststronk lichtjes met poedersuiker en plaats deze koel tot hij opgediend wordt.
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2621
kJ
626 kcal |
1465
kJ
350 kcal |
Vetten | 43.58 g | 24.35 g |
Koolhydraten | 35.79 g | 20.00 g |
Eiwitten | 19.15 g | 10.70 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee