COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Kerststronk

voor 8 personen

8 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kerststronk

Voor het deeg:

5 eidooiers
75 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
6 druppels Dr. Oetker Rumaroma
5 eiwitten
75 g suiker
150 g bloem

Voor de crème:

50 g melkchocolade (gesmolten)
150 g chocolade, puur (gesmolten)
300 g boter (op kamertemperatuur)
6 druppels Dr. Oetker Rumaroma
60 ml rum

Voor de decoratie:

1 verpakking Dr. Oetker CupCake Marsepein wit, groen en roze
een beetje cacaopoeder
een beetje poedersuiker

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd) / Gasoven: Stand 4 (voorverwarmd) / Baktijd: ongeveer 12 minuten

1

Klop de eidooiers samen met de poedersuiker, de gevanillineerde suiker en het rumaroma luchtig op. Klop de eiwitten met de suiker stijf en schep dit voorzichtig onder het eidooiermengsel. Zeef de bloem hierover en meng het voorzichtig onder het eimengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat (30 x 35 cm) en plaats dit in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten. Stort het gebak onmiddellijk op een met suiker bestrooid stuk papier. Bestrijk het bakpapier met een beetje koud water en verwijder het. Bedek het gebak met een vochtige keukendoek.

2

Klop voor de crème de chocolade met de boter, het rumaroma en de rum schuimig. Bestrijk het afgekoelde gebak met 2/3 van deze crème en rol het dan met behulp van het papier op. Plaats dit gedurende 10 minuten in de koelkast. Vul een slagroomspuit met gekartelde mond met de rest van de crème. Haal het gebak van het papier, snijd een schuin stukje van beide uiteindes en plaats deze als zijtakken aan de stronk. Maak met de crème schors voor de boomstronk en bestrooi deze met cacao.

3

Maak van de groene marsepein enkele dunne rollen van ongeveer 10 cm lang, druk deze plat en vorm met een scherp mes dennennaalden over de ganse lengte. Decoreer hiermee de stronk. Vorm met de witte marsepein enkele 1,5 cm dikke rollen en plaats deze op de groene marsepein als kaarsen. Vorm vlammetjes uit de roze marsepein en plaats deze op de kaarsen. Bestrooi de kerststronk lichtjes met poedersuiker en plaats deze koel tot hij opgediend wordt.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerststronk

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2621 kJ
626 kcal
1465 kJ
350 kcal
Vetten 43.58 g 24.35 g
Koolhydraten 35.79 g 20.00 g
Eiwitten 19.15 g 10.70 g