Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Bereid het cookiedeeg zoals aangegeven op de verpakking. verdeel het deeg over de bodem van de taartvorm. Zorg hierbij voor een opstaande rand van ongeveer 4 cm.
Bedek het deeg met bakpapieren leg er bakpareltjes op zodat het deeg niet rijst. Bak 15 minuten op 160 °C, haal de bakpareltjes en het bakpapier van de deegbodem en bak opnieuw gedurende 5 minuten (of tot het deeg goudbruin is). Laat afkoelen.
Snijd het vanillestokje in de lengte door en verwijder met een mes de zaadjes.
Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Voeg de vanillezaadjes, de suiker en de vanillesuiker toe aan de eidooiers en meng het geheel tot een gladde massa.
Doe de gelatineblaadjes in een met lauw water gevulde kom en laat ze even weken.
Breng de melk met de vloeibare room aan de kook. Voeg het eidooiermengsel toe en roer tot een dikvloeibare massa. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg ze samen met de boter toe aan de massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal de cookiedeeg bodem uit de vorm en bestrijk de binnenkant met de gesmolten witte chocolade. Laat afkoelen tot de chocolade hard is geworden.
Vul de cookie taart met de vanillecrème en laat 3 uur in de koelkast staan.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken