COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Koffie Speculoos cake

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Recept van blogster Sarah van Sarah's Little Kitchen tijdens de Dr. Oetker Baking Challenge.

6 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Koffie Speculoos cake

Voor de cake:

250 g boter
125 g suiker
125 g bruine suiker lichte
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
4 eieren
1 eetl. oploskoffie
250 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de biscuit:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk
40 ml koffie

Voor de botercreme:

125 g boter
300 g poedersuiker
2 eetl. melk
50 g speculaas
½ flacon Dr. Oetker Vanille Aroma

preparation

Bereiding

1

De cake

Mix boter en alle suikers. Voeg eieren toe en meng goed.

2

Voeg de gezeefde bloem met Backin toe en meng het geheel.

3

Voeg de oploskoffie toe en verveel het mengsel in een bakvorm. Zet de bakvorm in de oven.

Elektrische oven: 180°C // Hete lucht: 180°C // baktijd: ca. 30 min.

4

De biscuit

Bereid de Biscuit zoals aangegeven op de verpakking en voeg de koffie eraan toe.

5

Giet de bereiding in een bakvorm en plaats de bakvorm in de oven

Elektrische oven: 180°C // Hete lucht: 180°C // baktijd: ca. 30 min.

6

De boter crème

Mix de boter en de bloemsuiker. Voeg de melk op en klop het geheel op.

7

Voeg het vanille aroma en de speculaas toe. Mix tot de crème zacht is.

8

Het afwerken

Snij de cake en de biscuit in twee. Snij er dan cirkels uit. Leg een cirkel cake, spuit er de boter crème op met een spuitzak. Leg er nu een cirkel biscuit op en doe er opnieuw boter crème op. Voeg opnieuw een cirkel cake toe en een laag botercreme. Werk af met speculaas kruimels.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Koffie Speculoos cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 5271 kJ
1259 kcal
1486 kJ
355 kcal
Vetten 64.94 g 18.29 g
Koolhydraten 123.82 g 34.88 g
Eiwitten 40.87 g 11.51 g