Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Limoenrol met zure room

Lekker feestelijk op je tafel!

ongeveer 20 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Limoenrol met zure room

voor het biscuitdeeg:

1 verpakking Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk

Voor de vulling:

4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
200 g zure room
100 ml limoensap
80 g poedersuiker
350 g koude slagroom

Voor de decoratie:

250 g koude slagroom
1 eetl. poedersuiker
50 g marsepein (groen) en enkele suikereitjes

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Vet de bakplaat in en bekleed ze met bakpapier. Plooi het papier aan de open kant van de plaat om tot een rand. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven: 140 °C

Baktijd: ongeveer 30 minuten

2

Het biscuitdeeg

Bereid deze zoals aangegeven op de verpakking.

Stort de plak biscuit op een met suiker bestrooid stuk bakpapier en laat ze samen met het meegebakken papier afkoelen.

3

De vulling

Week de gelatine volgens de instructies op de verpakking. Meng de zure room met het limoensap en de poedersuiker. Los de gelatine op volgens de instructies op de verpakking, meng met ca. 2 eetlepels van het mengsel met zure room en limoen, en meng dan onder de rest van de massa. Klop de room op. Zodra het mengsel met zure room en limoen stijf begint te worden, roer je er de room onder. Trek het meegebakken papier van de plak biscuit en verdeel de vulling gelijkmatig over de biscuit. Laat de crème ongeveer 20 min. intrekken en rol de plak biscuit dan aan de lange kant op. Leg de rol minstens 2 uur lang in de koelkast.

4

De decoratie

Klop de room met de poedersuiker stijf en bestrijk er de rol mee. Verdeel de marsepein in kleine stukjes en druk ze in porties door een zeef, zodat er “gras” ontstaat. Decoreer de rol met marsepeingras en kleurrijke suikereieren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Limoenrol met zure room

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 348 kJ
83 kcal
431 kJ
103 kcal
Vetten 2.63 g 3.29 g
Koolhydraten 11.56 g 14.45 g
Eiwitten 1.51 g 1.89 g