Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Meloen confituur

met sherry

6 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Meloen confituur

Voor de confituur:

400 g suikermeloen
400 g meloenen (cantaloup of charentais)
10 ml sherry
500 g Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
sap van 1 citroen

preparation

Bereiding

1

Snijd het vlees van de meloenen in kleine blokjes, meng het met de sherry en de geleersuiker en laat dit 3 tot 4 uren rusten.

2

Voeg het citroensap toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de massa goed kookt, laat nog 2-3 minuten borrelend doorkoken. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Meloen confituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1650 kJ
394 kcal
758 kJ
181 kcal
Vetten 0.40 g 0.18 g
Koolhydraten 90.86 g 41.68 g
Eiwitten 1.20 g 0.55 g