COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Meloen confituur

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

met sherry

6 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Meloen confituur

Voor de confituur:

400 g suikermeloen
400 g meloenen (cantaloup of charentais)
10 ml sherry
500 g Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
sap van 1 citroen

preparation

Bereiding

1

Snijd het vlees van de meloenen in kleine blokjes, meng het met de sherry en de geleersuiker en laat dit 3 tot 4 uren rusten.

2

Voeg het citroensap toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de massa goed kookt, laat nog 2-3 minuten borrelend doorkoken. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Meloen confituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1650 kJ
394 kcal
758 kJ
181 kcal
Vetten 0.40 g 0.18 g
Koolhydraten 90.86 g 41.68 g
Eiwitten 1.20 g 0.55 g