COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Muffins

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Muffins

Wat heb je nodig?:

75 ml water
125 ml zonnebloemolie
1 bereiding voor Dr. Oetker Muffins
2 eieren

preparation

Bereiding

1

De voorbereiding

Plaats de 12 muffinvormpjes op een bakplaat en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

2

De bereiding van het deeg

Giet de deegmix in een kom, voeg er de eieren, de olie en het water (of de melk) bij. Meng het geheel ca. 2 minuten met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft (of meng met een klopper). Het deeg moet glad zijn. Voeg er 1 eetlepel chocoladestukjes bij en meng. Vul de 12 vormpjes tot 2/3 en strooi er de rest van de chocoladestukjes over.

3

Het bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 20 min. Prik ter controle met een mespunt in het midden van een muffin. De muffins zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Ze moeten mooi goudbruin gebakken zijn.

Variant met boter? Vervang de olie door 125 g boter (of margarine) op kamertemperatuur en volg daarna de bovenstaande bereidingswijze. Gebruik hier enkel de elektrische mixer.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Muffins

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1017 kJ
243 kcal
1758 kJ
420 kcal
Vetten 19.32 g 33.30 g
Koolhydraten 14.86 g 25.62 g
Eiwitten 1.79 g 3.09 g