Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Nationale Fruittaart

Een lekker zomers recept.

6 - 8 stukken

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Nationale Fruittaart

Voor het deeg:

250 g bloem
125 g boter
90 g poedersuiker
30 g amandelpoeder
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de banketbakkersroom:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk

Voor de afwerking:

50 g kersen
50 g bosbessen
50 g braambessen
150 g ananas
50 g frambozen
50 g aardbeien
50 g aalbessen
1 zakje Dr. Oetker Taartina

preparation

Bereiding

1

Doe alle ingredienten voor het deeg in een foodprocessor en laat mengen tot je een mooie deegbal krijgt.

2

Wikkel het deeg in keukenfolie en leg  dit minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

3

Vet een taartvorm in met een beetje boter en bebloem de vorm. Haal het opgestijfde deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier met een deegrol tot een grote lap van ongeveer 5mm dikte. Leg dit met behulp van het bakpapier in de taartvorm. Duw het deeg goed aan in de taartvorm en tegen de raden.  Snijd het overtollige deeg weg.

4

Zet de taartvorm terug  gedurende 20 tot 30 minuten in de koelkast zodat het deeg terug kan opstijven. Verwarm ondertussen de oven voor.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven: 180 °C

5

Haal de taartvorm uit de koelkast, leg een stuk bakpapier op de taartbodem en vul dit op met bakbonen. Bak de taart zo blind in de oven gedurende 20 tot 25 minuten tot de bodem mooi goudbruin gebakken is.

Baktijd: ongeveer 20 - 25 minuten

6

Banketbakkersroom

Bereid ondertussen de Banketbakkersroom. Giet  hiervoor de mix voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. Meng het geheel met een klopper tot een glad mengsel. Zet dit gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw.

7

Haal de taartbodem na het bakken uit de oven en laat even afkoelen.Verwijder voorzichtig het bakpapier met de bakbonen en laat verder volledig afkoelen.

8

De afwerking

Vul de afgekoelde taartbodem met de banketbakkersroom. Verdeel hierop het fruit.

9

Bereid de Taartina zoals beschreven staat op de verpakking en bestrijk hiermee de taart. Dit zorgt voor een mooie glanzende afwerking van je taart.

Recept gemaakt door Elien van Elien's Cuisine.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Nationale Fruittaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1842kJ
440kcal
775kJ
185kcal
Vetten 19.96g 8.39g
Koolhydraten 33.05g 13.89g
Eiwitten 29.41g 12.36g