Nationale Fruittaart

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Een lekker zomers recept van de nationale fruittaart.

6 - 8 stukken

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Nationale Fruittaart

Voor het deeg:

250 g bloem
125 g boter
90 g poedersuiker
30 g amandelpoeder
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de banketbakkersroom:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk

Voor de afwerking:

50 g kersen
50 g bosbessen
50 g braambessen
150 g ananas
50 g frambozen
50 g aardbeien
50 g aalbessen
1 zakje Dr. Oetker Taartina

Bereidingswijze

Bereiding

1

Doe alle ingredienten voor het deeg in een foodprocessor en laat mengen tot je een mooie deegbal krijgt.

2

Wikkel het deeg in keukenfolie en leg  dit minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

3

Vet een taartvorm in met een beetje boter en bebloem de vorm. Haal het opgestijfde deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier met een deegrol tot een grote lap van ongeveer 5mm dikte. Leg dit met behulp van het bakpapier in de taartvorm. Duw het deeg goed aan in de taartvorm en tegen de raden.  Snijd het overtollige deeg weg.

4

Zet de taartvorm terug  gedurende 20 tot 30 minuten in de koelkast zodat het deeg terug kan opstijven. Verwarm ondertussen de oven voor.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven: 180 °C

5

Haal de taartvorm uit de koelkast, leg een stuk bakpapier op de taartbodem en vul dit op met bakbonen. Bak de taart zo blind in de oven gedurende 20 tot 25 minuten tot de bodem mooi goudbruin gebakken is.

Baktijd: ongeveer 20 - 25 minuten

6

Banketbakkersroom

Bereid ondertussen de Banketbakkersroom. Giet  hiervoor de mix voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. Meng het geheel met een klopper tot een glad mengsel. Zet dit gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw.

7

Haal de taartbodem na het bakken uit de oven en laat even afkoelen.Verwijder voorzichtig het bakpapier met de bakbonen en laat verder volledig afkoelen.

8

De afwerking

Vul de afgekoelde taartbodem met de banketbakkersroom. Verdeel hierop het fruit.

9

Bereid de Taartina zoals beschreven staat op de verpakking en bestrijk hiermee de taart. Dit zorgt voor een mooie glanzende afwerking van je taart.

Recept gemaakt door Elien van Elien's Cuisine.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Nationale Fruittaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1842 kJ
440 kcal
775 kJ
185 kcal
Vetten 19.96 g 8.39 g
Koolhydraten 33.05 g 13.89 g
Eiwitten 29.41 g 12.36 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee