Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Notenbrood

Versgebakken brood ruikt niet alleen heerlijk, het smaakt ook erg lekker.

18 - 20 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Notenbrood

Voor het deeg:

250 g bloem
250 g volkoren tarwebloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 koffiel. zout
2 eetl. olie ( bijv. maïsolie)
300 ml melk (lauwwarm)
150 g hazelnoot (fijngehakt)

preparation

Bereiding

1

Zorg ervoor, dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem en volkorenmeel boven een mengkom. Meng er de gist door en voeg het zout, olie en melk toe. Kneed de ingrediënten met een mixer met deeghaken tot het deeg van kom loslaat. Kneed op het laatst de noten erdoor.

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

3

Bestuif het deeg voor het rijzen met wat bloem. Dek het deeg af met een (vochtige) doek. Laat het deeg 30 minuten rijzen, kneed het daarna nogmaals door en vorm er een brood van. Leg het deeg op de ingevette bakplaat, snijd de bovenkant in de lengte in en laat het deeg onder een vochtige doek nog 20 minuten rijzen. Schuif de bakplaat midden in de oven.

Baktijd: ongeveer 60 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Notenbrood

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 456 kJ
109 kcal
879 kJ
210 kcal
Vetten 4.39 g 8.44 g
Koolhydraten 6.79 g 13.05 g
Eiwitten 10.34 g 19.88 g