Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Number cake

Doe mee aan de laatste baktrend en maak ook deze leuke verjaardagstaart.

16 porties

moeilijk 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Number cake

Biscuitdeeg:

5 eieren
140 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl. water

Voor de vulling:

4 eetl. bosbessenconfituur
1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
½ flacon Dr. Oetker Citroenaroma
200 ml vloeibare room
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
2 eetl. suiker

Voor de decoratie:

enkele bosbessen
enkele frambozen
Dr. Oetker Strooifeest

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Hete lucht oven: ca. 160°C / Elektrische oven: ca. 180°C / Baktijd: ca. 10-12 min.

1

Voorbereiding

Vet de bakplaat in en beleg deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.

2

De biscuit

Doe de eidooiers en het eiwit in twee verschillende kommen. Klop het eiwit op. Voeg 70 g suiker en vanillesuiker toe en klop nog 2 min. op om een mooi schuim te krijgen.

3

Giet het eiwit over de eidooiermassa. Zeef de bloem en de Backin erover.

4

Gebruik een spatel om alles zorgvuldig te mengen. Giet het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier en plaats de oven.

5

Bak gedurende 8-10 minuten op 180 ° C. Neem de biscuit uit de oven en laat afkoelen.

6

De crème

Giet de bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk en een halve flacon Citroenaroma toe. Meng het geheel tot de room glad is. Zet de bereiding gedurende ca. 15 min. in de koelkast.

7

Klop 200 ml vloeibare room op en voeg een zakje Klop-Fix en 2 eetlepels suiker toe.

8

Meng de room met de banketbakkersroom en doe het geheel in een spuitzak.

9

De afwerking

Maak een sjabloon voor elk cijfer. Snij elk getal twee keer uit de biscuit met het sjabloon. Leg elk getal in uitgesneden biscuit op een propere bakplaat en bestrijk met een laag bosbessenconfituur.

10

Maak toefjes op elk getal met behulp van de slagroom. Leg het tweede getal op de slagroom en voeg opnieuw slagroom toe. Zet de taart minstens twee uur in de koelkast.

11

De decoratie

Versier je taart met wat decoraties, vers fruit en eetbare bloemen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Number cake

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 678kJ
162kcal
708kJ
169kcal
Vetten 7.35g 7.66g
Koolhydraten 15.39g 16.03g
Eiwitten 8.59g 8.95g