Number cake

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Doe mee aan de laatste baktrend en maak ook deze leuke verjaardagstaart.

16 porties

moeilijk 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Number cake

Biscuitdeeg:

5 eieren
140 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl. water

Voor de vulling:

4 eetl. bosbessenconfituur
1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
½ flacon Dr. Oetker Citroenaroma
200 ml vloeibare room
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
2 eetl. suiker

Voor de decoratie:

enkele bosbessen
enkele frambozen
Dr. Oetker Strooifeest

Bereidingswijze

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Hete lucht oven: ca. 160°C / Elektrische oven: ca. 180°C / Baktijd: ca. 10-12 min.

1

Voorbereiding

Vet de bakplaat in en beleg deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.

2

De biscuit

Doe de eidooiers en het eiwit in twee verschillende kommen. Klop het eiwit op. Voeg 70 g suiker en vanillesuiker toe en klop nog 2 min. op om een mooi schuim te krijgen.

3

Giet het eiwit over de eidooiermassa. Zeef de bloem en de Backin erover.

4

Gebruik een spatel om alles zorgvuldig te mengen. Giet het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier en plaats de oven.

5

Bak gedurende 8-10 minuten op 180 ° C. Neem de biscuit uit de oven en laat afkoelen.

6

De crème

Giet de bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk en een halve flacon Citroenaroma toe. Meng het geheel tot de room glad is. Zet de bereiding gedurende ca. 15 min. in de koelkast.

7

Klop 200 ml vloeibare room op en voeg een zakje Klop-Fix en 2 eetlepels suiker toe.

8

Meng de room met de banketbakkersroom en doe het geheel in een spuitzak.

9

De afwerking

Maak een sjabloon voor elk cijfer. Snij elk getal twee keer uit de biscuit met het sjabloon. Leg elk getal in uitgesneden biscuit op een propere bakplaat en bestrijk met een laag bosbessenconfituur.

10

Maak toefjes op elk getal met behulp van de slagroom. Leg het tweede getal op de slagroom en voeg opnieuw slagroom toe. Zet de taart minstens twee uur in de koelkast.

11

De decoratie

Versier je taart met wat decoraties, vers fruit en eetbare bloemen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Number cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 678 kJ
162 kcal
708 kJ
169 kcal
Vetten 7.35 g 7.66 g
Koolhydraten 15.39 g 16.03 g
Eiwitten 8.59 g 8.95 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee