Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Paascupcakes

Paasreceptje van Elien's Cuisine met Backin, Vanille Suiker en Vanille Aroma van Dr. Oetker.

15 cupcakes

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Paascupcakes

Voor de cupcakes:

200 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
180 g suiker
20 g Dr. Oetker Vanille Suiker
125 g boter (gesmolten)
180 ml melk
55 g zure room
2 eiwitten

Voor de topping :

115 g witte chocolade
140 g verse kaas ( op kamertemperatuur)
3 eetl. boter
100 g poedersuiker
5 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
Dr. Oetker Kleurstoffen gele

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 170°C. Zet de cupcake vormpjes op de bakplaat en smelt de boter.

2

Doe de suiker, vanillesuiker, melk, zure room en gesmolten boter in een mengkom en klop even los.Voeg hierbij de bloem en meng goed.

3

Klop eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig onder het deeg. Meng niet te lang.

4

Schep met behulp van een ijsschep het deeg in de bakvormpjes. Bak de cupcakes ongeveer 20 a 25min in de oven. Check met een sateprikker of de cakejes gaar zijn. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

5

Voor de topping

Smelt de witte chocolade op een zacht vuurtje. Eenmaal gesmolten, laat even afkoelen.

6

Mix de boter en verse kaas (bvb phaladelphia) mooi romig. Voeg 5 druppels Vanille Aroma en de gesmolten chocolade toe. Meng goed.

7

Doe hierbij de poedersuiker en meng goed. Eventueel kan je hier nog gele kleurstof aan toevoegen.Laat de topping 20min opstijven in de koelkast en doe dan in een spuitzak met spuitmondje.

8

Spuit toefjes van de topping op de cupcakes.Werk af met chocoladeschaafsel en paaseitjes. Bewaar de cupcakes koel.

9

Recept ontwikkeld door onze blogster Elien van Elien's Cuisine