Paashaas cupcakes

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Maak deze ludieke cupcakes tijdens de paasvakantie, 12 keer chocolade en decoratiepret met de decoraties van Dr. Oetker.

12 cupcakes

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Paashaas cupcakes

Voor de cupcakes:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 ml melk
75 g boter
200 g chocolade, puur

Voor de versiering:

1 zakje Dr. Oetker Topping Chocolade
1 zakje Dr. Oetker Topping Vanille
een beetje kokosrasp
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstof (rood)

Bereidingswijze

Bereiding

1

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven. Laat de zwarte chocolade smelten in de melk. Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren, de gesmolten chocolade toe. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Vul de 12 vormpjes voor 2/3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende ca. 25 minuten bakken. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven ca. 160° C Heteluchtoven ca. 140° C Baktijd: ca. 25 minuten

2

Snij een dun deksel van elke cupcake af en verkruimel het . Kneed de Chocolade Topping gedurende 1 minuut, plaats het breedste spuitmondje erop en leg een laagje topping op elke cupcake. Verdeel de kruimels nu over elke cupcake.

3

Kneed de Vanille topping en maak het kontje van de paashaas met het breedste spuitmondje.

4

Neem 25 g rolfondant en maak er 12 kleine balletjes voor de staartjes. Maak deze een nat met water om op de kontjes te plaatsen. Besprenkel met kokosrap.

5

Neem 75 g rolfondant, verdeel in 24 kleine balletjes en vorm ze vervolgens in ondiepe druppels (= achterpoten).

6

Kleur de overgebleven rolfondant met rode kleurstof. Maak 72 zeer kleine en 24 grotere druppeltjes voor de achterpoten, druk deze plat en kleef ze met water aan elke poot.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paashaas cupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1160 kJ
277 kcal
1197 kJ
286 kcal
Vetten 16.25 g 16.75 g
Koolhydraten 29.06 g 29.96 g
Eiwitten 2.62 g 2.70 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee