Paaskip

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Paaskip met de bereiding voor Biscuit

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Paaskip

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk

Voor de decoratie:

2 zakjes Dr. Oetker Gebaksglazuur
2 zakjes Dr. Oetker Topping Vanille
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstof

Bereidingswijze

Bereiding

1

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Biscuit klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de biscuit ca. 40 minuten goed afkoelen. Snij de taart middendoor en plaats 1 van de helften met de ronde zijde naar boven op een taartschotel.

2

Verwarm de Dr. Oetker Gebaksglazuur in een kom met warm water. Bedek hiermee de halve biscuit volledig met behulp van een mes. Laat de Dr. Oetker Gebaksglazuur enkele minuten opstijven.

3

Kneed de Dr. Topping Vanille tot deze vloeibaar wordt en bevestig het stervormige spuitmondje. Hiermee maken we vervolgens de vleugels en het gezicht van onze paaskip. Baken deze delen af door toefjes rondom rond te plaatsen. Vervolgens kan je alles verder invullen met toefjes Dr. Oetker Topping.

4

We gaan nu de paaskip helemaal afwerken. Kleur voor de kam een stuk Dr. Oetker Rolfondant met de rode kleurstof. Snij er, met de punt van een mes, een mooie kam uit en plaats deze vervolgens bovenop de paaskip. Spuit met de Dr. Oetker Topping wat toefjes aan beide zijden om deze mooi rechtop te houden.

5

Kleur vervolgende twee stukjes van de rolfondant met de gele kleurstof. Rol ze uit tot twee lapjes. Hieruit gaan we nu de pootjes en het bekje van onze paaskip snijden. Breng ook deze vervolgens aan op de paaskippen. Plaats de bek op het gezicht tussen de toefjes Dr. Oetker Topping Vanille. De pootjes leg je onderaan de kip, op de presentatieschotel.

6

Met de groene Dr. Oetker Rolfondant maak je de ogen van de paaskippen. Hiervoor rol je kleine balletjes van de Dr. Oetker Rolfondant, die je vervolgens tussen de toefjes Dr. Oetker Topping van het gezicht plaatst.

Tip

Decoreer je presentatieschotel met de Dr. Oetker Regenboogfantasie.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paaskip

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 632 kJ
151 kcal
578 kJ
138 kcal
Vetten 4.44 g 4.07 g
Koolhydraten 22.61 g 20.74 g
Eiwitten 2.11 g 1.93 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee