Paastaart met paaseitjes

(0)
5 3 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Snelle paastaart voor 8 personen die je eenvoudig kan decoreren naar wens.

8 - 12 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Paastaart met paaseitjes

Voor het deeg:

150 g bloem
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl. suiker
snufje zout
1 ei
75 g boter (koud)

Voor de vulling:

600 ml melk
snufje zout
100 g griesmeel
75 g boter
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
citroensap (van 1/2 citroen)
3 eidooiers
50 g rozijnen
50 g gepelde, gemalen amandelen
3 eiwitten

Voor de decoratie:

1 - 2 eetl. poedersuiker
een beetje rolfondant
Dr. Oetker Schrijfstiften

Bereidingswijze

Bereiding

1

Meng het meel met de Backin en zeef dit op het werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de suiker, het zout et het ei. Meng dit met wat meel tot een dikke brij. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, bedekt dit met meel en kneed dit snel, van binnenuit vertrekkend, tot een glad deeg. Laat het deeg rusten in de koelkast.

2

Breng de melk samen met het zout aan de kook. Giet het griesmeel in de melk en laat dit gedurende 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Laten afkoelen. Klop de boter romig et voeg beetje bij beetje 50 g suiker, de vanille suiker, het citroensap en de eigelen toe. Klop dit tot de massa romig en helder is. Voeg hierbij de griesmeelbouillon, daarna de rozijnen en de amandelen. Klop de eiwitten stijf, voeg al roeren de rest van de suiker (50 g) toe. Voeg de eiwitmassa bij de griesmeelmassa.

3

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd: ongeveer 45 minuten

4

Vet een springvorm in met boter. Vorm uit het deeg een cirkel van ongeveer 30 cm en leg deze in de springvorm. Giet de vulling hierin en strijk deze plat. Bak de taart in het onderste deel van de oven en laat deze daarna afkoelen op een taartrooster.

5

Rol de fondant dun uit. Snijd hieruit verschillende eitjes en versier deze met de schrijfstiften. Bestrooi de rand van de taart met wat poedersuiker en versier deze met de eitjes uit fondant.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paastaart met paaseitjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2022 kJ
483 kcal
1089 kJ
260 kcal
Vetten 18.30 g 9.84 g
Koolhydraten 62.30 g 33.49 g
Eiwitten 15.85 g 8.52 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee