Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Pompoen - cakepops

Maak van Halloween nog een groter griezelfeest met deze pompoen-cakepops van Dr. Oetker, succes verzekerd!

15 cakepops

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Pompoen - cakepops

Voor de cakepops:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
175 g zachte boter
4 eieren
400 g verse kaas

Voor de decoratie:

Cakepopstokjes
400 g witte chocolade
Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

1

Cakepops

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Cake Natuur klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake 40 minuten afkoelen. Neem een grote mengkom en verkruimel hierin de cake. Voeg de verse kaas toe en kneed alles tot een homogeen geheel.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: 50 minuten

2

Neem telkens wat deeg in de palm van je hand en rol een bolletje van ongeveer 3 cm diameter. Herhaal deze beweging tot het deeg helemaal opgebruikt is.

3

Verwarm de witte chocolade au bain marie. Dip de topjes van de cakepopstokjes lichtjes in de gesmolten chocolade en duw deze één voor één in een cakepopbolletje om de stokjes goed vast te zetten.

4

Decoratie

Rol een lapje groene Dr. Oetker Rolfondant uit voor de steeltjes en de blaadjes. Draai de blaadjes rond een houten stokje om deze te krullen. Rol kleine bolletjes voor de ogen en gekke vormpjes voor de mondjes. Alles ligt nu klaar om de pompoentjes te versieren.

5

Voeg vervolgens gele en rode kleurstof toe aan de gesmolten witte chocolade, tot je een mooi oranje resultaat bekomt. Bedek hiermee één voor één de cakepops door ze in de vloeibare substantie rond te draaien. Plaats ze vervolgens rechtop in een tas bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat de gesmolten chocolade nog niet volledig hard geworden is alvorens verder te gaan. Je kan de pompoentjes nu aankleden met blaadjes, steeltjes en gezichtjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pompoen - cakepops

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1017kJ
243kcal
909kJ
217kcal
Vetten 17.66g 15.76g
Koolhydraten 13.61g 12.15g
Eiwitten 5.32g 4.75g