COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Pompoen - cakepops

Maak van Halloween nog een groter griezelfeest met deze pompoen-cakepops van Dr. Oetker, succes verzekerd!

15 cakepops

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Pompoen - cakepops

Voor de cakepops:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
175 g zachte boter
4 eieren
400 g verse kaas

Voor de decoratie:

Cakepopstokjes
400 g witte chocolade
Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

1

Cakepops

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Cake Natuur klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake 40 minuten afkoelen. Neem een grote mengkom en verkruimel hierin de cake. Voeg de verse kaas toe en kneed alles tot een homogeen geheel.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: 50 minuten

2

Neem telkens wat deeg in de palm van je hand en rol een bolletje van ongeveer 3 cm diameter. Herhaal deze beweging tot het deeg helemaal opgebruikt is.

3

Verwarm de witte chocolade au bain marie. Dip de topjes van de cakepopstokjes lichtjes in de gesmolten chocolade en duw deze één voor één in een cakepopbolletje om de stokjes goed vast te zetten.

4

Decoratie

Rol een lapje groene Dr. Oetker Rolfondant uit voor de steeltjes en de blaadjes. Draai de blaadjes rond een houten stokje om deze te krullen. Rol kleine bolletjes voor de ogen en gekke vormpjes voor de mondjes. Alles ligt nu klaar om de pompoentjes te versieren.

5

Voeg vervolgens gele en rode kleurstof toe aan de gesmolten witte chocolade, tot je een mooi oranje resultaat bekomt. Bedek hiermee één voor één de cakepops door ze in de vloeibare substantie rond te draaien. Plaats ze vervolgens rechtop in een tas bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat de gesmolten chocolade nog niet volledig hard geworden is alvorens verder te gaan. Je kan de pompoentjes nu aankleden met blaadjes, steeltjes en gezichtjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pompoen - cakepops

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1017 kJ
243 kcal
909 kJ
217 kcal
Vetten 17.66 g 15.76 g
Koolhydraten 13.61 g 12.15 g
Eiwitten 5.32 g 4.75 g