Pompoen cupcakes

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Lekker handig met de Cupcakes van Dr. Oetker

6 cupcakes

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Pompoen cupcakes

voor de cupcakes:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
75 g boter of margarine
2 eieren
75 ml melk
Dr. Oetker Kleurstof (geel en rood)

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Slagschuim
80 ml melk
marsepein (groen) en enkele zoute stokjes

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor de cupcakes

Verwarm de oven voor. Bereid de cupcakes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg een beetje rode en gele kleurstof toe, zodat het cupcakes beslag oranje kleurt. Vul de vormpjes ongeveer tot de helft in plaats van tot tweederde.Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen.

2

Haal de cupcakes uit de papiertjes en snij een klein laagje van de bovenkant af zodat ze strak en glad zijn aan de bovenkant.

3

Voor de slagschuim

Maak de slagschuim zoals staat beschreven op de verpakking. Voeg aan het eind nog enkele druppels rode en gele kleurstof toe en meng het geheel goed door totdat je een mooie oranje mengsel hebt. Mocht deze nog iets te geel zijn voeg je wat extra rood toe en andersom voeg je wat extra geel toe.

4

Bestrijk een cupcake in met een laagje oranje slagschuim en zet daar een ander cupcakeje ondersteboven op.

5

Breek een zout stokje af tot de juiste lengte, zodat je hem aan de bovenkant in de cupcake kan steken en hij nog een stukje van ongeveer 1 a 2 cm uitsteekt.

6

Rol een stuk groene marsepein uit tot een dunne plak en steek er met de blaadjesuitsteker blaadjes uit of snijd met een mesje een blaadjes vorm uit.

7

Van een ander stuk groene marsepein rol je hele dunnen sliertjes. Deze vouw je voorzichtig om een dun penseeltje heen. daarna schuif je het geheel er voorzichtig af en heb je een soort van wokkel.

8

Deze 'wokkels' leg je voorzichtig om het steeltje van de pompoen heen en duw je een blaadje een beetje tegen het steeltje aan.

De pompoencupcakes zijn klaar!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pompoen cupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1398 kJ
334 kcal
1206 kJ
288 kcal
Vetten 22.45 g 19.35 g
Koolhydraten 26.31 g 22.68 g
Eiwitten 4.70 g 4.06 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee