COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Pompoen cupcakes

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Lekker handig met de Cupcakes van Dr. Oetker

6 cupcakes

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Pompoen cupcakes

voor de cupcakes:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
75 g boter of margarine
2 eieren
75 ml melk
Dr. Oetker Kleurstof (geel en rood)

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Slagschuim
80 ml melk
marsepein (groen) en enkele zoute stokjes

preparation

Bereiding

1

Voor de cupcakes

Verwarm de oven voor. Bereid de cupcakes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg een beetje rode en gele kleurstof toe, zodat het cupcakes beslag oranje kleurt. Vul de vormpjes ongeveer tot de helft in plaats van tot tweederde.Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen.

2

Haal de cupcakes uit de papiertjes en snij een klein laagje van de bovenkant af zodat ze strak en glad zijn aan de bovenkant.

3

Voor de slagschuim

Maak de slagschuim zoals staat beschreven op de verpakking. Voeg aan het eind nog enkele druppels rode en gele kleurstof toe en meng het geheel goed door totdat je een mooie oranje mengsel hebt. Mocht deze nog iets te geel zijn voeg je wat extra rood toe en andersom voeg je wat extra geel toe.

4

Bestrijk een cupcake in met een laagje oranje slagschuim en zet daar een ander cupcakeje ondersteboven op.

5

Breek een zout stokje af tot de juiste lengte, zodat je hem aan de bovenkant in de cupcake kan steken en hij nog een stukje van ongeveer 1 a 2 cm uitsteekt.

6

Rol een stuk groene marsepein uit tot een dunne plak en steek er met de blaadjesuitsteker blaadjes uit of snijd met een mesje een blaadjes vorm uit.

7

Van een ander stuk groene marsepein rol je hele dunnen sliertjes. Deze vouw je voorzichtig om een dun penseeltje heen. daarna schuif je het geheel er voorzichtig af en heb je een soort van wokkel.

8

Deze 'wokkels' leg je voorzichtig om het steeltje van de pompoen heen en duw je een blaadje een beetje tegen het steeltje aan.

De pompoencupcakes zijn klaar!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pompoen cupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1398 kJ
334 kcal
1206 kJ
288 kcal
Vetten 22.45 g 19.35 g
Koolhydraten 26.31 g 22.68 g
Eiwitten 4.70 g 4.06 g