Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Rudolf muffins

laat je inspireren door Dr. Oetker

12 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Rudolf muffins

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Muffins
2 eieren
125 ml olie (bijv. zonnebloem)
75 ml melk of water
150 g cashewnoten (ongezouten)

Voor de decoratie:

6 gekonfijte kersen
Dr. Oetker Gebaksglazuur
Dr. Oetker Chocoladestiften

preparation

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 180°C Baktijd: ongeveer 20 min.

1

Bak de cashewnoten mooi goudbruin in een pan met een anti-aanbaklaag. Leg 48 hele noten opzij voor de afwerking en hak de rest fijn.

2

Plaats de twaalf papieren vormpjes uit de verpakking van de muffins op een bakplaat. Verwarm de oven voor. Zet de oven niet op de heteluchtstand, anders kunnen de muffins lichtjes scheef bakken

3

Voeg de eieren, olie en melk toe aan de bereiding voor muffins. Mix het deeg twee minuten. Je kan ook een garde gebruiken. Meng tenslotte de fijngehakte cashewnoten door het deeg. Verdeel het deeg over de muffinsvormpjes met behulp van twee eetlepels. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ca. 20 minuten. Halveer ondertussen de gekonfijte kersen.

4

Bereid het gebaksglazuur en verdeel dit over de afgekoelde muffins. Laat het glazuur even drogen.

5

Gezichtjes van de rendieren

Vorm met een kers de rode neus. Vorm met 4 cashewnoten vorm het gewei. Druk deze lichtjes aan. vorm met de chocoladestiften de ogen en de mond. Laat het glazuur na het versieren helemaal vast worden.

Tip

Deze muffins kunnen gerust twee dagen op voorhand worden klaargemaakt.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Rudolf muffins

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1357kJ
324kcal
1884kJ
450kcal
Vetten 25.53g 35.45g
Koolhydraten 18.18g 25.25g
Eiwitten 4.35g 6.04g