Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Sinaasappelhartjes

voor ongeveer 20 stuks

20 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Sinaasappelhartjes

Voor het deeg:

125 g walnoten fijngemalen (of amandelen)
250 g suiker
3 eiwitten

Voor het bestrijken:

3 eetl. sinaasappelmarmelade (warm)

Voor het glazuur:

125 g Dr. Oetker Chocoladeglazuur

preparation

Bereiding

1

Doe de gemalen noten, de suiker en de eiwitten in een keteltje en verwarm het geheel al roerend au bain-marie (ongeveer 50 °C). Neem het keteltje uit het warmwaterbad en laat het geheel al roerend afkoelen. Doe het geheel in een spuitzak met een kleine mond en vorm hiermee hartjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Schuif de bakplaat in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: ongeveer 160 °C

Heteluchtoven: ongeveer 140 °C

Baktijd: ongeveer 12 minuten

2

Bestrijk de hartjes met de sinaasappelmarmelade en laat ze afkoelen. Bereid het glazuur volgens de handleiding op de verpakking en dompel de hartjes hierin.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Sinaasappelhartjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 553kJ
132kcal
1729kJ
413kcal
Vetten 6.47g 20.21g
Koolhydraten 16.35g 51.10g
Eiwitten 1.73g 5.39g