COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Spinnenkoekjes

Verras je familie en vrienden met deze lekkere spinnenkoekjes!

ongeveer 10 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Spinnenkoekjes

Voor het deeg:

150 g bloem
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
ongeveer 15 g Dr. Oetker Vanillesuiker 1 koffielepel
50 g suiker
80 g boter of margarine
2 eidooiers

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Topping Chocolade
1 verpakking Dr. Oetker Zilverparels

preparation

Bereiding

Verwarm de oven voor (180°C elektrisch / 160°C hetelucht)

1

Bereiding

Meng de bloem met de Dr. Oetker Backin, voeg de andere ingrediënten toe en meng tot je een glad geheel bekomt. Plaats dan het deeg in de koelkast gedurende ca. 30 min.

2

Steek met behulp van ronde vormpjes (of met de bovenkant van een glas) ronde cirkels uit. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak deze in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ca. 10 min. Laat de koekjes goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: ongeveer 10 minuten

3

Decoratie

Kneed de Dr. Oetker Topping tot deze vloeibaar wordt. Plaats het schrijfspuitmondje op de topping om de poten van de spinnen te tekenen.

4

Teken daarna de kop en het lijfje van de spinnen met de topping. Hiervoor hoef je geen spuitmondje te gebruiken. Gebruik ten slotte de Dr. Oetker Parels voor de ogen van de spinnen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Spinnenkoekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 636 kJ
152 kcal
1323 kJ
316 kcal
Vetten 8.12 g 16.92 g
Koolhydraten 8.37 g 17.43 g
Eiwitten 11.20 g 23.33 g