Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Spinnenkoekjes

Verras je familie en vrienden met deze lekkere spinnenkoekjes!

ongeveer 10 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Spinnenkoekjes

Voor het deeg:

150 g bloem
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
ongeveer 15 g Dr. Oetker Vanillesuiker 1 koffielepel
50 g suiker
80 g boter of margarine
2 eidooiers

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Topping Chocolade
1 verpakking Dr. Oetker Zilverparels

preparation

Bereiding

Verwarm de oven voor (180°C elektrisch / 160°C hetelucht)

1

Bereiding

Meng de bloem met de Dr. Oetker Backin, voeg de andere ingrediënten toe en meng tot je een glad geheel bekomt. Plaats dan het deeg in de koelkast gedurende ca. 30 min.

2

Steek met behulp van ronde vormpjes (of met de bovenkant van een glas) ronde cirkels uit. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak deze in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ca. 10 min. Laat de koekjes goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: ongeveer 10 minuten

3

Decoratie

Kneed de Dr. Oetker Topping tot deze vloeibaar wordt. Plaats het schrijfspuitmondje op de topping om de poten van de spinnen te tekenen.

4

Teken daarna de kop en het lijfje van de spinnen met de topping. Hiervoor hoef je geen spuitmondje te gebruiken. Gebruik ten slotte de Dr. Oetker Parels voor de ogen van de spinnen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Spinnenkoekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 636kJ
152kcal
1323kJ
316kcal
Vetten 8.12g 16.92g
Koolhydraten 8.37g 17.43g
Eiwitten 11.20g 23.33g