Flag

Spinnenkoekjes

ongeveer 10 stukken
Gemiddeld
40
Verras je familie en vrienden met deze lekkere spinnenkoekjes!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
150 gbloem
1 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
ongeveer 15 gDr. Oetker Vanillesuiker 1 koffielepel
50 gsuiker
80 gboter of margarine
2eidooiers
Voor de decoratie
Dr. Oetker Topping Chocolade
1 verpakkingDr. Oetker Zilverparels

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker 1 koffielepel
Picture - Dr. Oetker Topping Chocolade

Verwarm de oven voor (180°C elektrisch / 160°C hetelucht)

1

Bereiding

Meng de bloem met de Dr. Oetker Backin, voeg de andere ingrediënten toe en meng tot je een glad geheel bekomt. Plaats dan het deeg in de koelkast gedurende ca. 30 min.

2

Steek met behulp van ronde vormpjes (of met de bovenkant van een glas) ronde cirkels uit. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak deze in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ca. 10 min. Laat de koekjes goed afkoelen.

Positie rooster: In het midden

Baktijd: ongeveer 10 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

3

Decoratie

Kneed de Dr. Oetker Topping tot deze vloeibaar wordt. Plaats het schrijfspuitmondje op de topping om de poten van de spinnen te tekenen.

4

Teken daarna de kop en het lijfje van de spinnen met de topping. Hiervoor hoef je geen spuitmondje te gebruiken. Gebruik ten slotte de Dr. Oetker Parels voor de ogen van de spinnen.