Flag

Stapelcake met perzikencompote

ongeveer 4 - 6 porties
Gemiddeld
60
Challenge 1: bak een cake die doet denken aan je oma door Elien's cuisine.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de vulling
6perziken
2 eetl.honing
3 eetl.water
Voor het deeg
1 bereiding voorDr. Oetker Biscuit
4eieren
50 mlmelk
Voor de slagroom
500 mlvloeibare room
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
geraspte schil van 1 citroen
Voor de decoratie
een beetjepoedersuiker
enkeleperziken

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuit
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

De compote

Halveer de perziken, verwijder de pit en snij in kleinere blokjes. Doe de blokjes perziken in een stoofpotje samen met de honing, water en vanille essence. Verhit op een middelhoog vuur, laat ongeveer 30min zachtjes sudderen met het deksel op de pot. Probeer regelmatig te roeren tot je een mooie compote hebt met nog stukjes perzik in. Schep de compote in een kom en laat volledig afkoelen.

2

De biscuit

Verwarm de oven voor op 220 graden. Dit is meer dan wat er op de verpakking van de biscuitmix staat maar zo blijft de biscuit lekker smeuig en hij is klaar op 5 a 6min. Bekleed 1 grote bakplaat met vel bakpapier. Doe de biscuitmix in een mengkom samen met de eieren en melk. Mix even op een rustige snelheid tot alles goed is gemengd. Klop dan op een hoge snelheid totdat het deeg verdubbeld is in volume. Schep het deeg op de beklede bakplaat en spreid goed egaal uit. Bak de biscuit ongeveer 5 a 6 min. in de oven tot de bovenkant lichtbruin begint te worden. Haal uit de oven en verwijder voorzichtig de bakplaat direct anders zal de cake nog verder garen (en hard worden). Laat de cake volledig afkoelen.


Elektrisch 220 °C // Hetelucht: 220 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: 5-6 min.

3

De slagroom

Klop de room stevig op met de suiker, zeste en de klop-fix. Je kan ervoor kiezen de room in een spuitzak te doen.

4

De lagen

Snij de biscuit in 3 gelijke stukken. Leg het eerste plak cake op een bord, schep hierop de helft van de room en spreid goed uit. Lepel hierover de helft van de perzikencompote.Leg hierop het tweede plak cake, en herhaal de lagen salgroom en compote. Leg hierop het derde plak cake.

5

De afwerking

Strooi hierover eventueel nog wat poedersuiker over en werk eventueel af met enkele plakjes perzik.