Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Stapelcake met perzikencompote

Challenge 1: bak een cake die doet denken aan je oma door Elien's cuisine.

ongeveer 4 - 6 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Stapelcake met perzikencompote

Voor de vulling:

6 perziken
2 eetl. honing
3 eetl. water

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk

Voor de slagroom:

500 ml vloeibare room
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
geraspte schil van 1 citroen

Voor de decoratie:

een beetje poedersuiker
enkele perziken

preparation

Bereiding

1

De compote

Halveer de perziken, verwijder de pit en snij in kleinere blokjes. Doe de blokjes perziken in een stoofpotje samen met de honing, water en vanille essence. Verhit op een middelhoog vuur, laat ongeveer 30min zachtjes sudderen met het deksel op de pot. Probeer regelmatig te roeren tot je een mooie compote hebt met nog stukjes perzik in. Schep de compote in een kom en laat volledig afkoelen.

2

De biscuit

Verwarm de oven voor op 220 graden. Dit is meer dan wat er op de verpakking van de biscuitmix staat maar zo blijft de biscuit lekker smeuig en hij is klaar op 5 a 6min. Bekleed 1 grote bakplaat met vel bakpapier. Doe de biscuitmix in een mengkom samen met de eieren en melk. Mix even op een rustige snelheid tot alles goed is gemengd. Klop dan op een hoge snelheid totdat het deeg verdubbeld is in volume. Schep het deeg op de beklede bakplaat en spreid goed egaal uit. Bak de biscuit ongeveer 5 a 6 min. in de oven tot de bovenkant lichtbruin begint te worden. Haal uit de oven en verwijder voorzichtig de bakplaat direct anders zal de cake nog verder garen (en hard worden). Laat de cake volledig afkoelen.

Elektrisch 220 °C // Hetelucht: 220 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: 5-6 min.

3

De slagroom

Klop de room stevig op met de suiker, zeste en de klop-fix. Je kan ervoor kiezen de room in een spuitzak te doen.

4

De lagen

Snij de biscuit in 3 gelijke stukken. Leg het eerste plak cake op een bord, schep hierop de helft van de room en spreid goed uit. Lepel hierover de helft van de perzikencompote.Leg hierop het tweede plak cake, en herhaal de lagen salgroom en compote. Leg hierop het derde plak cake.

5

De afwerking

Strooi hierover eventueel nog wat poedersuiker over en werk eventueel af met enkele plakjes perzik.

Recept gemaakt door Elien van www.elienscuisine.be

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Stapelcake met perzikencompote

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2462kJ
588kcal
938kJ
224kcal
Vetten 44.61g 16.96g
Koolhydraten 34.84g 13.25g
Eiwitten 27.01g 10.27g