Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Sweetheart

voor 8 personen

8 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Sweetheart

Voor het deeg:

175 g zachte boter (of margarine)
175 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
snufje zout
sinaasappelschil geraspt
3 eieren
300 g bloem
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)
100 ml melk

Voor het glazuur:

250 g poedersuiker
7 eetl. sinaasappelsap

Voor de garnering:

enkele winegum beertjes
een beetje smarties

preparation

Bereiding

1

Voor het deeg

Verwarm de oven voor. Doe de zachte boter of margarine in een beslagkom en mix het met een mixer met garden smeuïg. Voeg na elkaar suiker, vanillesuiker, zout en geraspte sinaasappelschil toe en mix goed, tot er een gebonden massa ontstaat. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix na elk ei ongeveer een ½ minuut op de hoogste stand. De bloem met de Backin mengen, zeven en beurtelings de melk en het bloemmengsel al mixend toevoegen. Doe het deeg in de hartvorm en strijk het glad. Plaats de vorm in de oven en bak de taart.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: 60 minuten

2

Voor het glazuur

Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen, stort vervolgens op een keukenrooster en laat verder afkoelen. Zeef voor het glazuur de poedersuiker en meng met het sinaasappelsap tot een stroperig glazuur, bestrijk de taart met het glazuur en garneer naar wens met de smarties en winegum beertjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Sweetheart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2332kJ
557kcal
888kJ
212kcal
Vetten 21.30g 8.10g
Koolhydraten 60.62g 23.05g
Eiwitten 27.11g 10.31g