Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Taart met bloemen van fondant

Start de lente met de ze taart.

10 porties

enige ervaring gewenst 30 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Taart met bloemen van fondant

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk

Voor de vulling:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
250 ml vloeibare room
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
125 g confituur
75 g poedersuiker

Voor de decoratie:

5 - 6 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg het bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter.

2

Doe de deegmix, de eieren en de melk in een beslagkom en mix het geheel met de mixer op de laagste stand. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in ca. 5 min. tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de vorm en strijk het glad.

3

Bak de taart in 30-35 min. gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 min. de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Na het afkoelen is de taart gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.

4

Maak de Dr. Oetker Banketbakkersroom volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de biscuitbodem twee keer door, zodat er 3 lagen ontstaan. Bestrijk op de onderste laag met ongeveer 1-2 cm de banketbakkersroom. Leg daar het middelste taartdeel op en bestrijk deze aan de bovenkant met confituur. Dek deze af met het laatste taartdeel.

5

Klop de room stijf samen met de bloemsuiker en de Klop-fix. Bestrijk de taart daarna helemaal met slagroom

6

Rol 3-4 pakjes Dr. Oetker witte fondant zo dun mogelijk uit en zo rond mogelijk. Hiermee kun je de hele taart bekleden. Rol de witte fondant om een deegroller heen. Gebruik voldoende poedersuiker of bloem zodat de fondant niet blijft plakken aan de deegroller. Zet de taart op een mooie schaal.

7

Rol de fondant uit over de taart. Vouw de fondant met je handen netjes om de taart heen en druk het fondant aan de onderkant goed aan. Snijd voorzichtig de resten weg met een scherp mesje.

8

Kleur de resterende witte fondant in jouw favoriete kleuren met de Dr. Oetker Kleurstoffen. Maak een paar kleuren.

9

Pak de gekleurde fondant en rol dit uit in de vorm van een reep. Snijd met een mesje er een reep uit van 1cm breed. Deze is voor de taartdecoratie aan de onderkant van de taart. 9 Plak de reep met een beetje slagroom vast aan de onderzijde van de taart.

10

Rol de gekleurde fondant uit en steek hier met de bloemetjes uitstekers bloemetjes uit. 1 Plak de bloemetjes op de taart met een beetje slagroom.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Taart met bloemen van fondant

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2600kJ
621kcal
1043kJ
249kcal
Vetten 18.75g 7.53g
Koolhydraten 104.54g 41.98g
Eiwitten 9.91g 3.98g