Flag

Tiramisu

3 - 4 porties
Gemiddeld
20
Familierecept van Marie Cadie tijdens de Dr. Oetker Baking Workshop.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bereiding
6lange vingers
6speculoos
20 mlkoffie
3 eetl.Amaretto
50 gbruine suiker
6 druppelsDr. Oetker Amandelaroma
2eieren
25 gsuiker
250 gmascarpone
1peer
rasp van een limoen
25 gchocolade, puur
25 gwitte chocolade

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Amandelaroma
1

Verkruimel de lange vingers en de speculoos, doe er beetje bij beetje scheutje koffie, de amaretto  en 25 g bruine suiker bij.  De crumble mag niet te nat zijn, meng de koekjesmassa dus terwijl je de koffie en amaretto erbij doet. Doe er ook nog een 5 tal druppels Dr. Oetker Amandelaroma bij.

2

Doe deze crumble in een groot wijnglas of een ander doorschijnend/glazen potje. Zo kan je de laagjes mooi zien. Scheid de dooiers van het eiwit, en hou beide in een potje apart.

3

Doe 25 g witte suiker en 25g bruine suiker in een mengkom. Voeg de eidooiers toe en lepel er de mascarpone door.  Indien gewenst kan je hier ook een scheutje koffie en 1-2 eetlepels amaretto bijvoegen.

4

Klop de eiwitten stijf. Spatel deze massa voorzichtig door het mascarpone – suikermengsel. Indien gewenst kan je nog een extra druppeltje Dr. Oetker Amandel aroma toevoegen.

5

Laat het mengsel opstijven in de koelkast.

6

Schil de peer en snijd deze in kleine blokjes (brunoise).

7

Rasp de twee soorten chocolade (met een fijne rasp) – en hou deze nog even apart. Rasp vervolgens ook de schil van de limoen.

8

Doe het opgesteven mascarpone mengsel met behulp van twee eetlepels bovenop crumble in het glas. Bestrooi dit met de perenblokjes en werk af met de geraspte chocolade en de limoenrasp.