Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Tiramisu

Familierecept van Marie Cadie tijdens de Dr. Oetker Baking Workshop.

3 - 4 porties

enige ervaring gewenst 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Tiramisu

Voor de bereiding:

6 lange vingers
6 speculoos
20 ml koffie
3 eetl. Amaretto
50 g bruine suiker
6 druppels Dr. Oetker Amandelaroma
2 eieren
25 g suiker
250 g mascarpone
1 peer
rasp van een limoen
25 g chocolade, puur
25 g witte chocolade

preparation

Bereiding

1

Verkruimel de lange vingers en de speculoos, doe er beetje bij beetje scheutje koffie, de amaretto  en 25 g bruine suiker bij.  De crumble mag niet te nat zijn, meng de koekjesmassa dus terwijl je de koffie en amaretto erbij doet. Doe er ook nog een 5 tal druppels Dr. Oetker Amandelaroma bij.

2

Doe deze crumble in een groot wijnglas of een ander doorschijnend/glazen potje. Zo kan je de laagjes mooi zien. Scheid de dooiers van het eiwit, en hou beide in een potje apart.

3

Doe 25 g witte suiker en 25g bruine suiker in een mengkom. Voeg de eidooiers toe en lepel er de mascarpone door.  Indien gewenst kan je hier ook een scheutje koffie en 1-2 eetlepels amaretto bijvoegen.

4

Klop de eiwitten stijf. Spatel deze massa voorzichtig door het mascarpone – suikermengsel. Indien gewenst kan je nog een extra druppeltje Dr. Oetker Amandel aroma toevoegen.

5

Laat het mengsel opstijven in de koelkast.

6

Schil de peer en snijd deze in kleine blokjes (brunoise).

7

Rasp de twee soorten chocolade (met een fijne rasp) – en hou deze nog even apart. Rasp vervolgens ook de schil van de limoen.

8

Doe het opgesteven mascarpone mengsel met behulp van twee eetlepels bovenop crumble in het glas. Bestrooi dit met de perenblokjes en werk af met de geraspte chocolade en de limoenrasp.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Tiramisu

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2462kJ
588kcal
1047kJ
250kcal
Vetten 43.22g 18.39g
Koolhydraten 39.89g 16.97g
Eiwitten 12.10g 5.15g