Unicorntaart

(0)
4 61 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Dr. Oetker bereiding voor biscuit en dit recept: alles wat je nodig voor jouw Unicorn taart.

12 stukken

moeilijk 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Unicorntaart

Voor de bereiding:

2 bereidingen voor Dr. Oetker Biscuit
8 eieren
100 ml melk
Dr. Oetker Bakspray
Dr. Oetker Kleurstoffen
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
suikerparels en glittersuiker

Voor de vulling:

250 g zachte boter
210 g poedersuiker
snufje zout
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
3 eetl. confituur

Voor de decoratie:

2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
250 ml vloeibare room
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen
Dr. Oetker Chocoladestiften

Bereidingswijze

Bereiding

2 ronde springvorm 18 cm.

1

Bereid de twee biscuits met de eieren en de melk zoals aangegeven op de verpakking. Giet het beslag in de 2 springvormen met 18 cm doorsnede. Bak ca. 40 min. De twee biscuits kunnen ook na elkaar gebakken worden als er maar 1 springvorm is.

2

De decoratie

Neem de Dr. Oetker Rolfondant en rol hem uit. Snij er de bloemen uit en leg in elke bloem een suikerparel en wat glittersuiker.

3

Voor de eenhoorn, vorm twee stengels met rolfondant en rol ze rond een sateprikker.

4

Voor de oren, rol de rolfondant uit snij er twee druppels uit. Kleur een beetje rolfondant blauw en vorm hier een kleinere druppel mee. Leg op elkaar en vorm de oren.

5

Voor de boter crème

Klop de boter mooi los, voeg de suiker, Vanillesuiker en zout toe. Verdeel in twee kommen. Voeg de confituur toe in een van de twee kommen.

6

Snij elke biscuit in 2 schijven horizontaal. Leg een lepel boter crème met confituur op het bord en daarop de eerste schijf biscuit. Smeer een mooi laag boter crème op de biscuit. Herhaal tot elke schijf een laagje boter crème heeft. Smeer de niet gekleurde boter crème over de rand van de biscuit en zet in de koelkast.

7

De afwerking

Rol twee pakken Dr. Oetker Rolfondant uit om de taart te bedekken. Maak slagroom met de Dr. Oetker Klop-Fix en verdeel over 3 kommentjes en voeg in elk kommetje enkele druppels kleurstof toe.

8

Haal de biscuit uit de koelkast en leg er de rolfondant over. Doe de slagroom in een spuitzak en versier de biscuit. Voeg de bloemen toe, plaats de oren en de eenhoorn. Teken met de chocolade schrijfstiften de ogen. Maak een mooie foto en smullen maar.

Recept en afbeelding van blogster Kessy's Pink Sugar.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Unicorntaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2860 kJ
683 kcal
1344 kJ
321 kcal
Vetten 33.69 g 15.82 g
Koolhydraten 85.64 g 40.21 g
Eiwitten 8.60 g 4.04 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee