Vegan Terrazzotaart

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Het maakt echt niet uit wie er op de koffie komt: iedereen wil een stuk van deze veganistische, straffe chocoladetaart

12 - 14 stukken

moeilijk 210 min.

Terazzotaarten zijn online heel populair. Misschien heb je alleen van terrazzo gehoord als een gespikkelde vloerbedekking. Dat klopt, maar wij brengen die hippe, kleurrijke look over op onze taart. Wel wat werk, maar het resultaat is de moeite meer dan waard en zal je gasten versteld doen staan! Het maakt echt niet uit wie er op de koffie komt: niemand zal een stuk van deze veganistische, straffe chocoladetaart met kersencompote en vanillecrème willen missen. Hoe getrouw kun je de terrazzolook in je taart nabootsen?

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vegan Terrazzotaart

Voor het deeg:

480 ml sojamelk
3 koffiel. appelazijn
500 g bloem
1 ½ zakjes Dr. Oetker Backin Bakpoeder
40 g cacaopoeder
5 g natriumbicarbonaat (baking soda)
1 koffiel. zout
470 g suiker
120 ml zonnebloemolie

Voor de botercrème:

400 g vegan boter
100 g poedersuiker
1 koffiel. Vanille Bourbon Extract

Voor de kersencompote:

250 ml kersensap
50 g maïzena
3 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
500 g kersen (ontdooid en uitgelekt)

Voor de garnering van fondant:

1 kg Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen
een beetje poedersuiker

Bereidingswijze

Bereiding

Benodigdheden

oven, kom, keukenweegschaal, garde, zeef, handmixer met gardeopzetstuk, 2 springvormen (ø 18 cm), bakpapier, koelrooster, pan, fornuis, taartkarton, mes, deegrol

1

Voor de cake

Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 180 °C). Klop de sojamelk en de appelazijn op in een kom en zet 10 minuten opzij. Meng de bloem, het bakpoeder, de cacao, de baksoda en het zout en zeef alles in een kom. Roer de suiker erdoor. Voeg de ingedikte sojamelk en de olie toe en mix ze kort met het gardeopzetstuk van je handmixer. 

2

Giet het deeg in 2 met bakpapier beklede springvormen en bak het ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, draai ondersteboven en laat het op een met bakpapier bekleed rooster ongeveer 20 minuten afkoelen. Draai vervolgens weer om en laat het volledig afkoelen.

3

Voor de botercrème

Klop voor de botercrème de veganistische boter, poedersuiker en vanillepasta met het gardeopzet van je handmixer op tot een luchtig en romig mengsel en zet opzij. 

4

Voor de kersencompote

Meng voor de kersencompote 5 el kersensap met maïzena en vanillesuiker. Breng de rest van het sap in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur, roer de gemengde maïzena door het sap en laat alles ongeveer ½ min. al roerend koken. Schep vervolgens de kersen erdoor. 

5

Haal de bodems uit de springvormen en snij ze horizontaal doormidden. Leg een bodem op een taartkarton en verdeel de helft van de kersencompote erover. Leg de tweede bodem op de eerste en smeer er 3 el botercrème op. Leg nu de derde bodem erop en verdeel er de resterende compote over. Werk af met de vierde bodem en druk lichtjes aan. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast. 

6

Bestrijk alle kanten van de taart met de overgebleven botercrème en laat ze opnieuw ca. 30 minuten in de koelkast rusten. 

7

Voor de terrazzolook

Kleur 6 gelijke stukken fondant van 20 g blauw, geel, groen, rood, zwart en oranje. Rol de witte fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak (ca. ø 35 cm, 1 cm dik). Breek of knip de gekleurde fondant in heel kleine stukjes. Besprenkel de fondantgarnering eventueel met een beetje water, want het oppervlak kan in de tussentijd wat uitdrogen. Verdeel vervolgens de gekleurde fondantstukjes over de witte fondantgarnering. Dek af met bakpapier en rol voorzichtig uit met een deegrol, zodat de gekleurde stukjes zich vermengen met de witte fondantgarnering. 

8

Bedek de taart met terrazzofondantgarnering, strijk ze glad en maak met een mes de randen aan de onderkant recht in de richting van het taartkarton. Zet de taart daarna in de koelkast tot ze klaar is om te serveren. 

Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vegan Terrazzotaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3705 kJ
885 kcal
1197 kJ
286 kcal
Vetten 27.33 g 8.84 g
Koolhydraten 128.32 g 41.53 g
Eiwitten 29.15 g 9.43 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee