Flag

Vegan Terrazzotaart

12 - 14 stukken
Moeilijk
210
Het maakt echt niet uit wie er op de koffie komt: iedereen wil een stuk van deze veganistische, straffe chocoladetaart
Terazzotaarten zijn online heel populair. Misschien heb je alleen van terrazzo gehoord als een gespikkelde vloerbedekking. Dat klopt, maar wij brengen die hippe, kleurrijke look over op onze taart. Wel wat werk, maar het resultaat is de moeite meer dan waard en zal je gasten versteld doen staan! ...
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Probeer in plaats van kersencompote ook eens appelmoes en breng op smaak met kaneel en steranijs voor een speciale, winterse toets.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
480 mlsojamelk
3 koffiel.appelazijn
500 gbloem
1 ½ zakjesDr. Oetker Backin Bakpoeder
40 gcacaopoeder
5 gnatriumbicarbonaat (baking soda)
1 koffiel.zout
470 gsuiker
120 mlzonnebloemolie
Voor de botercrème
400 gvegan boter
100 gpoedersuiker
1 koffiel.Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
Voor de kersencompote
250 mlkersensap
50 gmaïzena
3 zakjesDr. Oetker Vanillesuiker
500 gkersen (ontdooid en uitgelekt)
Voor de garnering van fondant
1 kgDr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen
een beetjepoedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen

Benodigdheden

oven, kom, keukenweegschaal, garde, zeef, handmixer met gardeopzetstuk, 2 springvormen (ø 18 cm), bakpapier, koelrooster, pan, fornuis, taartkarton, mes, deegrol

1

Voor de cake

Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 180 °C). Klop de sojamelk en de appelazijn op in een kom en zet 10 minuten opzij. Meng de bloem, het bakpoeder, de cacao, de baksoda en het zout en zeef alles in een kom. Roer de suiker erdoor. Voeg de ingedikte sojamelk en de olie toe en mix ze kort met het gardeopzetstuk van je handmixer. 

2

Giet het deeg in 2 met bakpapier beklede springvormen en bak het ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, draai ondersteboven en laat het op een met bakpapier bekleed rooster ongeveer 20 minuten afkoelen. Draai vervolgens weer om en laat het volledig afkoelen.

3

Voor de botercrème

Klop voor de botercrème de veganistische boter, poedersuiker en vanillepasta met het gardeopzet van je handmixer op tot een luchtig en romig mengsel en zet opzij. 

4

Voor de kersencompote

Meng voor de kersencompote 5 el kersensap met maïzena en vanillesuiker. Breng de rest van het sap in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur, roer de gemengde maïzena door het sap en laat alles ongeveer ½ min. al roerend koken. Schep vervolgens de kersen erdoor. 

5

Haal de bodems uit de springvormen en snij ze horizontaal doormidden. Leg een bodem op een taartkarton en verdeel de helft van de kersencompote erover. Leg de tweede bodem op de eerste en smeer er 3 el botercrème op. Leg nu de derde bodem erop en verdeel er de resterende compote over. Werk af met de vierde bodem en druk lichtjes aan. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast. 

6

Bestrijk alle kanten van de taart met de overgebleven botercrème en laat ze opnieuw ca. 30 minuten in de koelkast rusten. 

7

Voor de terrazzolook

Kleur 6 gelijke stukken fondant van 20 g blauw, geel, groen, rood, zwart en oranje. Rol de witte fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak (ca. ø 35 cm, 1 cm dik). Breek of knip de gekleurde fondant in heel kleine stukjes. Besprenkel de fondantgarnering eventueel met een beetje water, want het oppervlak kan in de tussentijd wat uitdrogen. Verdeel vervolgens de gekleurde fondantstukjes over de witte fondantgarnering. Dek af met bakpapier en rol voorzichtig uit met een deegrol, zodat de gekleurde stukjes zich vermengen met de witte fondantgarnering. 

8

Bedek de taart met terrazzofondantgarnering, strijk ze glad en maak met een mes de randen aan de onderkant recht in de richting van het taartkarton. Zet de taart daarna in de koelkast tot ze klaar is om te serveren. 


Smakelijk!

Baktips

  • Probeer in plaats van kersencompote ook eens appelmoes en breng op smaak met kaneel en steranijs voor een speciale, winterse toets.