Vegan Terrazzotaart

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Het maakt echt niet uit wie er op de koffie komt: iedereen wil een stuk van deze veganistische, straffe chocoladetaart

12 - 14 stukken

moeilijk 210 min.

Terazzotaarten zijn online heel populair. Misschien heb je alleen van terrazzo gehoord als een gespikkelde vloerbedekking. Dat klopt, maar wij brengen die hippe, kleurrijke look over op onze taart. Wel wat werk, maar het resultaat is de moeite meer dan waard en zal je gasten versteld doen staan! Het maakt echt niet uit wie er op de koffie komt: niemand zal een stuk van deze veganistische, straffe chocoladetaart met kersencompote en vanillecrème willen missen. Hoe getrouw kun je de terrazzolook in je taart nabootsen?

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Vegan Terrazzotaart

Voor het deeg:

480 ml sojamelk
3 koffiel. appelazijn
500 g bloem
1 ½ zakjes Dr. Oetker Backin Bakpoeder
40 g cacaopoeder
5 g natriumbicarbonaat (baking soda)
1 koffiel. zout
470 g suiker
120 ml zonnebloemolie

Voor de botercrème:

400 g vegan boter
100 g poedersuiker
1 koffiel. Vanille Bourbon Extract

Voor de kersencompote:

250 ml kersensap
50 g maïzena
3 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
500 g kersen (ontdooid en uitgelekt)

Voor de garnering van fondant:

1 kg Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen
een beetje poedersuiker

Bereidingswijze

Bereiding

Benodigdheden

oven, kom, keukenweegschaal, garde, zeef, handmixer met gardeopzetstuk, 2 springvormen (ø 18 cm), bakpapier, koelrooster, pan, fornuis, taartkarton, mes, deegrol

1

Voor de cake

Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 180 °C). Klop de sojamelk en de appelazijn op in een kom en zet 10 minuten opzij. Meng de bloem, het bakpoeder, de cacao, de baksoda en het zout en zeef alles in een kom. Roer de suiker erdoor. Voeg de ingedikte sojamelk en de olie toe en mix ze kort met het gardeopzetstuk van je handmixer. 

2

Giet het deeg in 2 met bakpapier beklede springvormen en bak het ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, draai ondersteboven en laat het op een met bakpapier bekleed rooster ongeveer 20 minuten afkoelen. Draai vervolgens weer om en laat het volledig afkoelen.

3

Voor de botercrème

Klop voor de botercrème de veganistische boter, poedersuiker en vanillepasta met het gardeopzet van je handmixer op tot een luchtig en romig mengsel en zet opzij. 

4

Voor de kersencompote

Meng voor de kersencompote 5 el kersensap met maïzena en vanillesuiker. Breng de rest van het sap in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur, roer de gemengde maïzena door het sap en laat alles ongeveer ½ min. al roerend koken. Schep vervolgens de kersen erdoor. 

5

Haal de bodems uit de springvormen en snij ze horizontaal doormidden. Leg een bodem op een taartkarton en verdeel de helft van de kersencompote erover. Leg de tweede bodem op de eerste en smeer er 3 el botercrème op. Leg nu de derde bodem erop en verdeel er de resterende compote over. Werk af met de vierde bodem en druk lichtjes aan. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast. 

6

Bestrijk alle kanten van de taart met de overgebleven botercrème en laat ze opnieuw ca. 30 minuten in de koelkast rusten. 

7

Voor de terrazzolook

Kleur 6 gelijke stukken fondant van 20 g blauw, geel, groen, rood, zwart en oranje. Rol de witte fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak (ca. ø 35 cm, 1 cm dik). Breek of knip de gekleurde fondant in heel kleine stukjes. Besprenkel de fondantgarnering eventueel met een beetje water, want het oppervlak kan in de tussentijd wat uitdrogen. Verdeel vervolgens de gekleurde fondantstukjes over de witte fondantgarnering. Dek af met bakpapier en rol voorzichtig uit met een deegrol, zodat de gekleurde stukjes zich vermengen met de witte fondantgarnering. 

8

Bedek de taart met terrazzofondantgarnering, strijk ze glad en maak met een mes de randen aan de onderkant recht in de richting van het taartkarton. Zet de taart daarna in de koelkast tot ze klaar is om te serveren. 

Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vegan Terrazzotaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3705 kJ
885 kcal
1197 kJ
286 kcal
Vetten 27.33 g 8.84 g
Koolhydraten 128.32 g 41.53 g
Eiwitten 29.15 g 9.43 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee