COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Verjaardagstaart

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

met de Dr. Oetker Bereiding voor Biscuit

8 - 12 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Verjaardagstaart

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk

Voor de vulling:

4 eetl. confituur (aardbeien)
400 ml crème (aardbeiencrème of crème patissier)

Voor de decoratie:

3 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Doe de bereiding voor biscuit in een kom en voeg er de eieren en de melk aan toe. Meng het geheel vervolgens eerst even op de laagste stand en vervolgens ongeveer 5 minuten op de hoogste stand.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven: 150 °C

2

Giet het deeg in de ingevette bakvorm, strijk het glad en plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking, doe het in de springvorm en bak het in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit afkoelen op een rooster en verwijder na 10 minuten de vorm.

Baktijd: ongeveer 30 - 35 minuten

3

Gebruik voor het doorsnijden van de biscuit een groot taartmes. Bestrijk de onderste helft met aardbeienconfituur. Doe de rand van de springvorm terug rond de biscuit en bestrijd deze met aardbeiencrème. Bedek deze vervolgens met de andere helft van de taart.

4

Rol 2 pakjes witte rolfondant uit tot een grote cirkel. Bestrijk de biscuit met een dun laagje aardbeiencrème. Zo blijft de fondant mooi op z'n plaats. Bedekt nu te hele taart met de rolfondant en druk lichtjes aan. Snijd het teveel aan rolfondant weg met een scherp mes. Verdeel het overgebleven pakje rolfondant in kleinere delen en kleur deze telkens met een andere kleurstof. Rol dit dun uit en snijd verschillende vormpjes uit.

5

Nu kan je de verjaardagstaart versieren met gekleurde rolfondant en andere suikerdecoraties. Gebruik telkens een beetje CupCake Topping Vanille om alles te laten kleven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Verjaardagstaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1796 kJ
429 kcal
1206 kJ
288 kcal
Vetten 20.86 g 14.00 g
Koolhydraten 54.26 g 36.42 g
Eiwitten 11.10 g 7.45 g