COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Versierde hartjes

Snel om te maken en superleuk om te geven

20 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Versierde hartjes

Voor het deeg:

250 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
een beetje zout
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
5 druppels citroenaroma
1 eidooier
3 eetl. melk
100 g boter (koud)

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Schrijfstiften
250 g poedersuiker
1 eetl. citroensap
3 eetl. water (heet)
een beetje boter (max. 1/2 koffielepel, gesmolten)
Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

1

Voor het deeg

Klop de boter, het aroma, de suiker en het zout schuimig. Roer het ei en het water erdoor. Meng de met het bakpoeder gemengde en gezeefde bloem er in twee keer door. Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkblad tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even in de koelkast rusten.

Elektrische oven: ca. 180°C // Hete lucht oven: ca. 160°C // Baktijd: ca. 12 min.

2

Voor het bakken

Rol het licht deeg uit tot een dikte van ca 3 mm. Steek er met een uitstekertje hartjes uit. Bak de koekjes in het midden van de oven. Laat ze op een taartrooster afkoelen.

3

Voor de decoratie

Zeef voor het glazuur de poedersuiker. Roer het citroensap en het hete water erdoor en vervolgens, voor een mooie glans, de boter. Verdeel het glazuur over enkele potjes en kleur het met de kleurstoffen. Breng een beetje glazuur aan op de hartjes en strijk het met de botte kant van een mes uit. Laat het glazuur even droge en schrijf er met de Schrijfstiften enkele leuke woordjes op.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Versierde hartjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 632 kJ
151 kcal
1708 kJ
408 kcal
Vetten 4.75 g 12.84 g
Koolhydraten 17.78 g 48.06 g
Eiwitten 8.94 g 24.17 g