Flag

Versierde hartjes

20 stukken
Gemakkelijk
20
Snel om te maken en superleuk om te geven
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
De koekjes blijven in een trommel drie dagen vers. Niet geschikt om in te vriezen.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
een beetjezout
60 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
5 druppelscitroenaroma
1eidooier
3 eetl.melk
100 gboter (koud)
Voor de decoratie
Dr. Oetker Schrijfstiften
250 gpoedersuiker
1 eetl.citroensap
3 eetl.water (heet)
een beetjeboter (max. 1/2 koffielepel, gesmolten)
Dr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Schrijfstiften
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Voor het deeg

Klop de boter, het aroma, de suiker en het zout schuimig. Roer het ei en het water erdoor. Meng de met het bakpoeder gemengde en gezeefde bloem er in twee keer door. Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkblad tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even in de koelkast rusten.


Elektrische oven: ca. 180°C // Hete lucht oven: ca. 160°C // Baktijd: ca. 12 min.

2

Voor het bakken

Rol het licht deeg uit tot een dikte van ca 3 mm. Steek er met een uitstekertje hartjes uit. Bak de koekjes in het midden van de oven. Laat ze op een taartrooster afkoelen.

3

Voor de decoratie

Zeef voor het glazuur de poedersuiker. Roer het citroensap en het hete water erdoor en vervolgens, voor een mooie glans, de boter. Verdeel het glazuur over enkele potjes en kleur het met de kleurstoffen. Breng een beetje glazuur aan op de hartjes en strijk het met de botte kant van een mes uit. Laat het glazuur even droge en schrijf er met de Schrijfstiften enkele leuke woordjes op.

Baktips

  • De koekjes blijven in een trommel drie dagen vers. Niet geschikt om in te vriezen.