Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Versierde hartjes

Snel om te maken en superleuk om te geven

20 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Versierde hartjes

Voor het deeg:

250 g bloem
0,5 zakjes Dr. Oetker Backin Bakpoeder
een beetje zout
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
5 druppels citroenaroma
1 eidooier
3 eetl. melk
100 g boter (koud)

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Schrijfstiften
250 g poedersuiker
1 eetl. citroensap
3 eetl. water (heet)
een beetje boter (max. 1/2 koffielepel, gesmolten)
Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

1

Voor het deeg

Klop de boter, het aroma, de suiker en het zout schuimig. Roer het ei en het water erdoor. Meng de met het bakpoeder gemengde en gezeefde bloem er in twee keer door. Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkblad tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even in de koelkast rusten.

Elektrische oven: ca. 180°C // Hete lucht oven: ca. 160°C // Baktijd: ca. 12 min.

2

Voor het bakken

Rol het licht deeg uit tot een dikte van ca 3 mm. Steek er met een uitstekertje hartjes uit. Bak de koekjes in het midden van de oven. Laat ze op een taartrooster afkoelen.

3

Voor de decoratie

Zeef voor het glazuur de poedersuiker. Roer het citroensap en het hete water erdoor en vervolgens, voor een mooie glans, de boter. Verdeel het glazuur over enkele potjes en kleur het met de kleurstoffen. Breng een beetje glazuur aan op de hartjes en strijk het met de botte kant van een mes uit. Laat het glazuur even droge en schrijf er met de Schrijfstiften enkele leuke woordjes op.