Flag

Volkoren speltbroodjes

ongeveer 8 porties
Gemakkelijk
20
Heerlijk voor ontbijt of brunch
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
200 gbloem
200 gvolkoren speltbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
2 koffiel.zout (afgestreken)
1 eetl.honing
8 eetl.olijfolie
300 mlwater lauwwarm
Voor het bestrijken
een beetjewater
Voor het bestrooien
sesamzaad
maanzaad
zonnebloempit

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmen) // Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 4 (voorverwarmen)

1

Zeef de bloem in een mengkom, voeg de volkorenspeltbloem en de gist toe en meng goed. Voeg vervolgens na elkaar de overige ingrediënten toe en meng het met de mixer (deeghaken) tot een glad deeg. Laat het deeg toegedekt rusten op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.

2

Maak van het deeg een rol en verdeel deze in stukken van de gewenste grootte. De deegstukken plat rollen tot een dikte van ongeveer 5 mm, uitsteken met vormpjes en op de ingevette bakplaat leggen. Bestrijk de vormpjes met water en bestrooi ze naar believen met sesamzaad, maanzaad en zonnebloempitten. Laat het deeg toegedekt ½ uur rusten op een warme plaats.

3

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.


Baktijd: 20 - 25 minuten


Tip

Om 1 klavertjevier te verkrijgen kan men 4 uitgestoken hartvormpjes samenvoegen.