Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Wit brood

Lekker voor tijdens het ontbijt !

18 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Wit brood

Voor het deeg:

500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 koffiel. zout (afgestreken)
1 koffiel. suiker
35 ml water lauwwarm

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 190 graden // Heteluchtoven: 170 graden // Gasoven: 4 // Baktijd: 60 minuten

1

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem boven een mengkom. Meng er de gist door en voeg de rest van de ingrediënten toe. Kneed de ingrediënten met een mixer met deeghaken tot het deeg van kom loslaat.

2

Bestuif het deeg voor het rijzen met wat bloem. Dek het deeg af met een (vochtige) doek. Laat het deeg rijzen tot het zich heeft verdubbeld. Kneed het deeg opnieuw door en vorm er een brood van.

3

Verwarm de oven voor.

4

Leg het met de naad naar onderen in de goed ingevette vorm en laat het afgedekt nogmaals 20 minuten rijzen. Plaats het rooster onderin de oven en bak het brood.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Wit brood

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 406 kJ
97 kcal
1352 kJ
323 kcal
Vetten 0.43 g 1.44 g
Koolhydraten 3.47 g 11.56 g
Eiwitten 19.25 g 64.18 g