Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Worstenbrood

Heerlijk vers worstenbrood perfect voor verloren maandag.

6 porties

eenvoudig 25 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Worstenbrood

Voor het deeg:

375 g bloem
38 g boter (op kamertemperatuur)
1 koffiel. zout
15 ml water
30 ml azijn

Voor de beurre manié:

315 g boter (koud)
38 g bloem

Voor de vulling:

3 worsten
1 eidooier
1 eetl. melk

preparation

Bereiding

1

Zeef de bloem boven het aanrecht. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin de boter, het zout, het water en de azijn en kneed van de ingrediënten een samenhangend deeg. Verpak het deeg in folie en zet 15 à 20 minuten op een koele plaats.

2

Snijd voor de beurre manié de boter in dobbelstenen, zeef de bloem erboven en kneed het deeg snel door elkaar. Zorg ervoor dat de boter niet te zacht wordt. Zet het deeg eveneens 15 à 20 minuten op een koele plaats. Rol het deeg tot een rechthoek van ca. 30 x 50 cm uit. Rol de beurre manié tussen plastic folie uit tot een rechthoek van 22 x 25 cm en leg dit op het deeg. Bestrijk de randen van het deeg met water. Vouw het deeg over de beurre manié en druk de randen van het deeg vast.

3

Rol het deeg van onder naar boven en van links naar rechts uit tot een lap van 30 x 60 cm. Vouw één derde van het deeg vanaf de smalle zijde naar het midden en leg het andere derde deel eroverheen leggen (eenvoudige toer). Let op dat de randen goed op elkaar liggen. Voor het gelijkmatig uitrijzen van het deeg moet nauwkeurig bij het toeren te werk worden gegaan.

4

Rol het deeg opnieuw uit tot een rechthoek van 30 x 60 cm, van onder naar boven en van links naar rechts. Sla het linker- en het rechterdeel zo naar binnen dat de uiteinden in het midden liggen. Vouw het deeg nogmaals dubbel zodat er vier lagen ontstaan (2de toer). Verpak het deeg in folie verpakken en zet het 15 à 20 minuten op een koele plaats.

Baktijd

5

Herhaal de 1ste en 2de toer en zet het deeg tussendoor nog eens 15 à 20 minuten op een koude plaats. Neem het deeg uit de folie en rol het uit tot een flap van 15 x 30 cm. Het deeg is nu klaar voor gebruik.

6

Snij de vellen bladerdeeg in een zo groot mogelijke rechthoek. Snij elke rechthoek in 6 gelijke rechthoekige lapjes deeg.

7

Neem een varkensworst en knijp de inhoud van de worst uit de darm. Leg een halve worstinhoud in het midden van elk lapje deeg en rol het op.

8

Breek het ei en hou de dooier apart. Voeg een piepklein scheutje melk toe en roer het eigeel los.

9

Maak met een scherp mesje enkele insnijdingen in elk worstenbroodje en strijk ze vervolgens in met de losgeklopte dooier.

10

Bak de worstenbroodjes zo’n 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Serveer warm.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Worstenbrood

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3517kJ
840kcal
1851kJ
442kcal
Vetten 62.75g 33.03g
Koolhydraten 9.08g 4.78g
Eiwitten 60.28g 31.73g