COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Wortel-sinaasappel-muffins

Lekker fris en origineel!

ongeveer 12 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Wortel-sinaasappel-muffins

Voor het deeg:

100 g wortels
300 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
100 g hazelnoot (gemalen)
150 g bruine suiker
sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
150 ml zonnebloemolie
200 g zure room
2 eieren
2 eetl. melk

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
pistachenoten (gehakte)
marsepein worteltjes

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Vet de muffinvorm in en bestuif hem met bloem. Voor het deeg: Schil de wortels en rasp ze zeer fijn. Verwarm de oven voor.

Boven en onderhitte: 180°C // Hetelucht oven: 160°C

2

Het deeg

Meng de bloem samen met het Backin-bakpoeder van Dr. Oetker in een mengkom. Voeg er de geraspte wortels, hazelnoten en de overige ingrediënten aan toe en mix alles kort met de kloppers op de laagste stand en vervolgens 2 min. op de hoogste stand tot een glad deeg. Verdeel het deeg gelijkmatig over de muffinvormpjes. Schuif de vorm op het rooster in de oven.

Baktijd: ca. 25 min. in het midden van de oven

Laat de muffins 10 min. in de vormpjes staan, haal ze er dan uit en laat ze afkoelen op een taartrooster.

3

De decoratie

Laat het glazuur volgens de instructies op de verpakking smelten en verdeel het decoratief over de muffins. Garneer de muffins met de fijngehakte pistachenoten en marsepeinen worteltjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Wortel-sinaasappel-muffins

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1524 kJ
364 kcal
1440 kJ
344 kcal
Vetten 20.42 g 19.26 g
Koolhydraten 24.87 g 23.46 g
Eiwitten 18.50 g 17.45 g