COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

XL pannenkoek voor de héle familie

Doe eens gek en maak deze keer een XL exemplaar. Deel met je familie.

4 - 6 porties

eenvoudig 35 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept XL pannenkoek voor de héle familie

Voor de pannenkoek:

175 g bloem
2 eieren
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 koffiel. zout
350 ml melk
50 g boter ongezouten
1 eetl. zonnebloemolie

Voor de afwerking:

een beetje honing
1 zakje Dr. Oetker Slagschuim
80 ml melk
Dr. Oetker Regenboogfantasie
Dr. Oetker Strooifeest

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Heteluchtoven: 190 °C

2

Smelt de boter in een steelpannetje en zet opzij. 

3

Doe de eieren, de Vanille Suiker, het bakpoeder en het zout in een kom en meng met een garde luchtig.

4

Voeg de melk toe en meng voorzichtig.

5

Voeg de helft van de bloem toe en meng met een spatel tot de bloem is opgenomen. Voeg de tweede helft van de bloem toe en meng kort tot een glad geheel (klonters mogen!).

6

Voeg de gesmolten boter toe en meng kort in het beslag.

7

Verhit de zonnebloemolie in een diepe ovenbestendige pan (26-28 cm.) op een medium vuur. Giet zodra de olie warm is, voorzichtig het beslag in de pan. Zet het vuur zachter.

8

Laat de pannenkoek 5-6 min. bakken. Wanneer je bubbels in het midden van de pannenkoek ziet, plaats dan de pan in de oven. 

9

Bak de pannenkoek in de oven gedurende 10-12 min. Laat 5 min. afkoelen in de pan  en snijd vervolgens in stukken. 

Plaats in de oven: Middelste deel

Baktijd: ongeveer 10 - 12 minuten

10

Serveer met toppings naar keuze én val aan!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: XL pannenkoek voor de héle familie

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1428 kJ
341 kcal
795 kJ
190 kcal
Vetten 15.37 g 8.59 g
Koolhydraten 19.38 g 10.82 g
Eiwitten 27.94 g 15.61 g