Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Yoghurtcrème

decoratie van gebak

8 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Yoghurtcrème

Voor de yoghurtcrème:

250 ml yoghurt, halfvol
80 g suiker
sap van 2 citroenen
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
100 ml water
250 ml slagroom

preparation

Bereiding

1

Roer de yoghurt, de suiker, het citroensap en de vanillesuiker door elkaar.

2

Meng de gelatine en water in een steelpan en alles al roerend verwarmen tot de gelatine is opgelost.

3

Laat het gelatinemengsel iets afkoelen en roer  het vervolgens door het yoghurtmengsel.

4

Sla de slagroom stijf en meng deze onder de yoghurt.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Yoghurtcrème

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 712 kJ
170 kcal
766 kJ
183 kcal
Vetten 11.76 g 12.65 g
Koolhydraten 14.02 g 15.07 g
Eiwitten 8.64 g 9.28 g