Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Zonnewiel

Broodjes met karwij, koriandeer, anijs, maanzaad, sesamzaad, havervlokken en zout

1 stuk

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Zonnewiel

Voor het deeg:

450 g volkoren tarwebloem
50 g roggemeel volkoren
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 koffiel. zout
10 g boter gesmolten
250 ml water lauw
50 g zuurdesem

Om te bestrooien:

snufje zout (grove zoutkorrels)
1 mesp. komijn
1 mesp. koriander
1 mesp. anijs
1 mesp. maanzaad
1 mesp. sesamzaad
1 mesp. havervlokken

preparation

Bereiding

1

Het meel in een kom doen en goed vermengen met de gist en het zout. In het midden een kuitje maken, boter, water en zuurdesem daarin doen en vanuit het midden alle ingrediënten tot een elastisch deeg kneden.

2

Het deeg toegedekt op een warme plaats laten rijzen tot het volume verdubbeld is. Het deeg goed doorkneden en nogmaals 5 minuten laten rusten.

3

Het deeg in 7 porties verdelen, tot bollen vormen en op een ingevette en met meel bestrooide bakplaat leggen. De bollen met water bestrijken en naar smaak met kruiden bestrooien. Nogmaals 20 minuten laten rijzen en op de onderste richel van de oven bakken.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd: 25 - 30 minuten

Tip

Om de vochtigheidsgraad te behouden tijdens het bakken, kan u een kommetje met warm water in de oven zetten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Zonnewiel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1156 kJ
276 kcal
138 kJ
33 kcal
Vetten 10.81 g 1.31 g
Koolhydraten 32.51 g 3.93 g
Eiwitten 8.09 g 0.98 g