COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Zwarte Woud Taart

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Bake My day met Sofie Dumont

ongeveer 12 - 14 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Zwarte Woud Taart

Voor de biscuit:

30 g cacaopoeder
4 eieren (op kamertemperatuur)
100 g bloem
120 g rietsuiker
Dr. Oetker Bakspray

Voor de vulling:

500 ml room (koud)
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
2 ml Dr. Oetker Rumaroma (1 flesje)
krieken (1 blik noordkrieken op sap)
1 zakje Dr. Oetker Gemalen Gelatine

Voor de decoratie:

200 g chocoladevlokken
1 blik kersen (maraschinokersen met steel)
een beetje poedersuiker
een beetje cacaopoeder

preparation

Bereiding

1

Voor de biscuit

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de springvorm in met bakspray en bebloem deze.

2

Klop de eieren en de suiker luchtig. Zeef de bloem, het cacaopoeder en spatel dit onder het eimengsel. Giet het deeg uit in de bakvorm en strijk het egaal. Bak de taart gedurende 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de taart afkoelen op een taartrooster.

3

Voor de vulling

Klop de room stijf met de Klopfix, de Vanillesuiker Bourbon en het Rumaroma. Vermeng een scheutje van het sap van de krieken met het gelatinepoeder in een pannetje. Voeg de rest van de krieken erbij en laat even opkoken. Laat de krieken met het sap afkoelen op een koele plaats.

4

Samenstellen van de taart

Snijd de afgekoelde biscuit in 3 gelijke schijven. Bestrijk de eerste laag met een beetje van het kriekensap en beleg dit met de krieken. Bestrijk de tweede laag met het kriekensap en beleg dit met de slagroom en de chocoladeschilfers. Bestrijk tenslotte de derde laag met de slagroom, chocoladeschilfers en maraschinokersen. Strooi er bloemsuiker en cacaopoeder over.

Copyright VTM Koken - bekijk hier de video van dit recept.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Zwarte Woud Taart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1357 kJ
324 kcal
1068 kJ
255 kcal
Vetten 19.38 g 15.26 g
Koolhydraten 26.29 g 20.70 g
Eiwitten 15.71 g 12.37 g