Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Zwarte Woud Taart

Bake My day met Sofie Dumont

ongeveer 12 - 14 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Zwarte Woud Taart

Voor de biscuit:

30 g cacaopoeder
4 eieren (op kamertemperatuur)
100 g bloem
120 g rietsuiker
Dr. Oetker Bakspray

Voor de vulling:

500 ml room (koud)
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
2 ml Dr. Oetker Rumaroma (1 flesje)
krieken (1 blik noordkrieken op sap)
1 zakje Dr. Oetker Gemalen Gelatine

Voor de decoratie:

200 g chocoladevlokken
1 blik kersen (maraschinokersen met steel)
een beetje poedersuiker
een beetje cacaopoeder

preparation

Bereiding

1

Voor de biscuit

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de springvorm in met bakspray en bebloem deze.

2

Klop de eieren en de suiker luchtig. Zeef de bloem, het cacaopoeder en spatel dit onder het eimengsel. Giet het deeg uit in de bakvorm en strijk het egaal. Bak de taart gedurende 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de taart afkoelen op een taartrooster.

3

Voor de vulling

Klop de room stijf met de Klopfix, de Vanillesuiker Bourbon en het Rumaroma. Vermeng een scheutje van het sap van de krieken met het gelatinepoeder in een pannetje. Voeg de rest van de krieken erbij en laat even opkoken. Laat de krieken met het sap afkoelen op een koele plaats.

4

Samenstellen van de taart

Snijd de afgekoelde biscuit in 3 gelijke schijven. Bestrijk de eerste laag met een beetje van het kriekensap en beleg dit met de krieken. Bestrijk de tweede laag met het kriekensap en beleg dit met de slagroom en de chocoladeschilfers. Bestrijk tenslotte de derde laag met de slagroom, chocoladeschilfers en maraschinokersen. Strooi er bloemsuiker en cacaopoeder over.

Copyright VTM Koken - bekijk hier de video van dit recept.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Zwarte Woud Taart

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1357kJ
324kcal
1068kJ
255kcal
Vetten 19.38g 15.26g
Koolhydraten 26.29g 20.70g
Eiwitten 15.71g 12.37g