Flag

Zwarte Woud Taart

ongeveer 12 - 14 porties
Gemiddeld
60
Bake My day met Sofie Dumont
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de biscuit
30 gcacaopoeder
4eieren (op kamertemperatuur)
100 gbloem
120 grietsuiker
Dr. Oetker Bakspray
Voor de vulling
500 mlroom (koud)
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
2 mlDr. Oetker Rumaroma (1 flesje)
krieken (1 blik noordkrieken op sap)
1 zakjeDr. Oetker Gemalen Gelatine
Voor de decoratie
200 gchocoladevlokken
1 blikkersen (maraschinokersen met steel)
een beetjepoedersuiker
een beetjecacaopoeder

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Rumaroma  (1 flesje)
1

Voor de biscuit

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de springvorm in met bakspray en bebloem deze.

2

Klop de eieren en de suiker luchtig. Zeef de bloem, het cacaopoeder en spatel dit onder het eimengsel. Giet het deeg uit in de bakvorm en strijk het egaal. Bak de taart gedurende 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven.


Laat de taart afkoelen op een taartrooster.

3

Voor de vulling

Klop de room stijf met de Klopfix, de Vanillesuiker Bourbon en het Rumaroma. Vermeng een scheutje van het sap van de krieken met het gelatinepoeder in een pannetje. Voeg de rest van de krieken erbij en laat even opkoken. Laat de krieken met het sap afkoelen op een koele plaats.

4

Samenstellen van de taart

Snijd de afgekoelde biscuit in 3 gelijke schijven. Bestrijk de eerste laag met een beetje van het kriekensap en beleg dit met de krieken. Bestrijk de tweede laag met het kriekensap en beleg dit met de slagroom en de chocoladeschilfers. Bestrijk tenslotte de derde laag met de slagroom, chocoladeschilfers en maraschinokersen. Strooi er bloemsuiker en cacaopoeder over.


Copyright VTM Koken - bekijk hier de video van dit recept.