Flag

Nationale Fruittaart

6 - 8 stukken
Gemiddeld
25
Een lekker zomers recept van de nationale fruittaart.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gbloem
125 gboter
90 gpoedersuiker
30 gamandelpoeder
1ei
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
Voor de banketbakkersroom
1 bereiding voorDr. Oetker Banketbakkersroom
500 mlmelk
Voor de afwerking
50 gkersen
50 gbosbessen
50 gbraambessen
150 gananas
50 gframbozen
50 gaardbeien
50 gaalbessen
1 zakjeDr. Oetker Taartina

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Taartina
1

Doe alle ingredienten voor het deeg in een foodprocessor en laat mengen tot je een mooie deegbal krijgt.

2

Wikkel het deeg in keukenfolie en leg  dit minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

3

Vet een taartvorm in met een beetje boter en bebloem de vorm. Haal het opgestijfde deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier met een deegrol tot een grote lap van ongeveer 5mm dikte. Leg dit met behulp van het bakpapier in de taartvorm. Duw het deeg goed aan in de taartvorm en tegen de raden.  Snijd het overtollige deeg weg.

4

Zet de taartvorm terug  gedurende 20 tot 30 minuten in de koelkast zodat het deeg terug kan opstijven. Verwarm ondertussen de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

5

Haal de taartvorm uit de koelkast, leg een stuk bakpapier op de taartbodem en vul dit op met bakbonen. Bak de taart zo blind in de oven gedurende 20 tot 25 minuten tot de bodem mooi goudbruin gebakken is.

Baktijd: ongeveer 20 - 25 Minuten

6

Banketbakkersroom

Bereid ondertussen de Banketbakkersroom. Giet  hiervoor de mix voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. Meng het geheel met een klopper tot een glad mengsel. Zet dit gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw.

7

Haal de taartbodem na het bakken uit de oven en laat even afkoelen.Verwijder voorzichtig het bakpapier met de bakbonen en laat verder volledig afkoelen.

8

De afwerking

Vul de afgekoelde taartbodem met de banketbakkersroom. Verdeel hierop het fruit.

9

Bereid de Taartina zoals beschreven staat op de verpakking en bestrijk hiermee de taart. Dit zorgt voor een mooie glanzende afwerking van je taart.