Notenbrood
Zorg ervoor, dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem en volkorenmeel boven een mengkom. Meng er de gist door en voeg het zout, olie en melk toe. Kneed de ingrediënten met een mixer met deeghaken tot het deeg van kom loslaat. Kneed op het laatst de noten erdoor.
Verwarm de oven voor.
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Bestuif het deeg voor het rijzen met wat bloem. Dek het deeg af met een (vochtige) doek. Laat het deeg 30 minuten rijzen, kneed het daarna nogmaals door en vorm er een brood van. Leg het deeg op de ingevette bakplaat, snijd de bovenkant in de lengte in en laat het deeg onder een vochtige doek nog 20 minuten rijzen. Schuif de bakplaat midden in de oven.
Baktijd
60 min
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Paashaas cupcakes

Drievoudige chocolade eclairs

Chocoladerollentaart met appelmoes

Cake met fondanthaasjes

Nationale Fruittaart

Paasboeket
