Flag

Notenbrood

18 - 20 porties
Gemiddeld
60
Versgebakken brood ruikt niet alleen heerlijk, het smaakt ook erg lekker.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gbloem
250 gvolkoren tarwebloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
1 koffiel.zout
2 eetl.olie ( bijv. maïsolie)
300 mlmelk (lauwwarm)
150 ghazelnoten (fijngehakt)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
1

Zorg ervoor, dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem en volkorenmeel boven een mengkom. Meng er de gist door en voeg het zout, olie en melk toe. Kneed de ingrediënten met een mixer met deeghaken tot het deeg van kom loslaat. Kneed op het laatst de noten erdoor.

2

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

3

Bestuif het deeg voor het rijzen met wat bloem. Dek het deeg af met een (vochtige) doek. Laat het deeg 30 minuten rijzen, kneed het daarna nogmaals door en vorm er een brood van. Leg het deeg op de ingevette bakplaat, snijd de bovenkant in de lengte in en laat het deeg onder een vochtige doek nog 20 minuten rijzen. Schuif de bakplaat midden in de oven.

Baktijd: ongeveer 60 Minuten