Flag

Aardbeien-citroenconfituur

4 - 6 potjes
Gemakkelijk
20
mhhh .... zoet-zuur, een heerlijke combinatie!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de confituur
250 gcitroenen (ongeveer 5 citroenen)
750 gaardbeien
1 pakDr. Oetker Gelfix Geleisuiker Aardbei
4 eetl.rum

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker Aardbei
1

Schil de citroenen, verwijder ook de witte laag onder de schil en snijd het vruchtvlees eruit. Was de aardbeien en laat ze afdruipen. Verwijder de steeltjes, snijd de aardbeien fijn, en voeg ze samen met het vruchtvlees van de citroenen. Weeg af op 1 kg.

2

Doe het fruit in een kookpot. Voeg het pakje Dr. Oetker Gelfix Aardbei toe en roer goed om. Breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Laat minstens 3 minuten borrelend koken en blijf roeren. Neem de kookpot van de kookplaat. Voeg naar believen de rum toe. Eventueel schuim wegnemen en direct in de glazen gieten. Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze 5 minuten zo staan.