Elektrische oven: 210°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 190°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 4-5 (voorverwarmen) Baktijd: ca. 12 minuten
De eieren, de suiker en vanillesuiker in een mengkom dik schuimig kloppen. De bloem met het zout er boven zeven en in gedeelten door het eimengsel spatelen. De helft van het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje doen en hiervan diagonale repen met een cm tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat spuiten. Het bakpapier aan de 'open kant' tot een opstaand randje vouwen om te voorkomen dat het beslag van de bakplaat loopt.
Het cacaopoeder door de rest van het beslag scheppen, het beslag in de spuitzak overdoen en de tussenliggende ruimte op de bakplaat met het chocolade beslag opvullen. Het beslag in het midden van een voorverwarmde oven bakken.
Het gebak direct na het bakken op een met suiker bestrooide theedoek (of stuk bakpapier) storten, het bakpapier met koud water bestrijken en er voorzichtig maar snel aftrekken. Het biscuitgebak met behulp van de theedoek oprollen en laten afkoelen.
Voor de bananencrème de bananen pellen, met het citroensap en de rum besprenkelen en in een foodprocessor pureren of met een vork fijnprakken. De gelatine 10 minuten in ruim koud water weken, uitknijpen en in het hete water oplossen. De slagroom met de suiker stijf slaan. De bananenpuree en de iets afgekoelde gelatine door elkaar roeren en de slagroom erdoor spatelen.
De biscuitrol voorzichtig uitrollen, met de bananencrème vullen en opnieuw oprollen. Het gebak met poedersuiker bestooien en 30 minuten in de koelkast zetten.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken