Flag

Blueberry muffins

12 stukken
Gemiddeld
20
Het originele engelse recept met karnemelk.
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Blueberry muffins bewaar je buiten de koelkast, in de koelkast drogen de blueberry muffins uit. Verpak de muffins luchtdicht in een plastic bak of zak. Zo kun je twee dagen genieten van de Blueberry muffins.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
250 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
200 gsuiker (fijn)
2 zakjesDr. Oetker Vanillesuiker
snufjezout
2eieren
150 mlzonnebloemolie
100 mlkarnemelk
75 gconfituur (bosbessen)
300 gbosbessen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 170°C // Heteluchtoven: 150°C // Gasoven: stand 2-3 // Baktijd: ca. 20-25 minuten

1

Verwarm de oven voor. Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinplaat.

2

Meng bloem, Backin, suiker, gevanillineerde suiker en zout in een kom. Klop de eieren los met de zonnebloemolie en karnemelk en schenk dit bij het bloemmengsel. Klop het geheel met een garde tot een stevig beslag.

3

Schep 150 g blauwe bessen en de bosbessenconfituur door het beslag, zodat het beslag gemarmerd wordt. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes, ze mogen tot de rand gevuld zijn. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Haal de muffins voorzichtig uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

4

Serveer de Blueberry Muffins met de overige blauwe bessen.

Baktips

  • Blueberry muffins bewaar je buiten de koelkast, in de koelkast drogen de blueberry muffins uit. Verpak de muffins luchtdicht in een plastic bak of zak. Zo kun je twee dagen genieten van de Blueberry muffins.