Smelt de donkere chocolade au bain marie op een laag vuur.
Meng de suikers met de zachte boter in een mengkom. Giet hier de gesmolten chocolade bij en meng goed. Roer vervolgens het ei erdoor. Voeg de bloem toe aan de bereiding en zet het deeg gedurende ca. 30 minuten in de frigo.
Meng in een kom de boter met de suiker en het ei. Meng de gist met de bloem en voeg toe aan de bereiding. Hak de chocolade grof en voeg toe aan het deeg.
Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Verdeel het koekjesdeeg in 24 gelijke porties en vorm hiermee kleine balletjes. Pers een portie koekjesdeeg samen met een portie browniedeeg tot een grove bal. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk er lichtjes op. Herhaal deze handeling tot het deeg op is. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de brookies.
Zet de brookies in het midden van de oven en bak ze gedurende 15 min op 160°C in een hetelucht oven. Het koekjesgedeelte moet lichtbruin zijn, de brownie moet zacht blijven.
Baktijd: 15 Minuten
Haal de brookies uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en breng ze vervolgens over naar een rooster om ze verder te laten afkoelen (eet ze warm of koud, zoals je zelf verkiest!)
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken