Flag

Charlotte met frambozen en chocolade

12 porties
Moeilijk
15
Probeer dit recept dit jaar met kerst.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
2eieren
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
55 gsuiker
40 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
een beetjepoedersuiker
Voor de vulling
1 bereiding voorDr. Oetker Banketbakkersroom
500 mlmelk
6 blaadjesDr. Oetker Gelatine
200 gframbozen
750 mlvloeibare room
100 gsuiker
Voor de decoratie
30 gframbozen
100 gchocoladevlokken

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Gelatine
1

Lange vingers deeg

Klop de eigelen op met 25 g suiker en 1 zakje Vanille Suiker.

2

Klop de eiwitten op met 55 g suiker.

3

Meng beide bereiding tot een luchtig geheel en voeg er de gezeefde bloem en Backin door.

4

Doe het geheel in een spuitzak en bedek een bakplaat met bakpapier.


Teken 2 cirkel even groot als de bodem van je bakvorm (18cm) op je bakpapier. En spuit het deeg in een spiraal = bodem en midden van de Charlotte


Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.


Voor de rand / band tegen een band van 8 cm over de breedte van je bakplaat op het bakpapier en spuit dan de koekjes tegen elkaar.

5

Voor de bavarois

Giet de bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. Meng het geheel tot de room glad is. Zet de bereiding gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw en deze is klaar.

6

Week de gelatine in koude water.

7

Neem 250 g banketbakkersroom en plet 200 g frambozen eronder. (laat 50g frambozen opzij voor de afwerking)

8

Klop de room half op met suiker, knijp de gelatine uit en smelt op een zacht vuurtje.

9

Voeg de Gelatine straalsgewijze toe aan de banketbakkersroom en laat enkele ogenblikken stollen alvorens de halfopgeklopte slagroom toe te voegen.

10

De charlotte

Plaats de band lange vingers langs de rand van de bakvorm en de bodem. Vul de taart met de helft van de frambozenbavarois. Leg terug een cirkel lange vingers biscuit en doe er de rest van de bavarois op.

11

Laat de taart opstijven in de koelkast. Werk af met chocoladevlokken en frambozen.