Flag

Chocoladebiscuit met gezouten karamel

10 - 12 stukken
Gemakkelijk
35
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
140 gsuiker
140 gbloem
4eieren
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
100 gchocolade
50 mlmelk
Voor de vulling
120 gchocolade (praliné)
50 gkoekjes (sigaarkoekjes)
Voor de garnering
10 eetl.suiker
6 eetl.water
80 mlroom
40 gboter gezoute

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1

Verwarm de oven voor: Elektrische oven: 180 °C, Heteluchtoven: 175°C.

2

Laat 100 g chocolade smelten. Meng alle ingrediënten voor het beslag en voeg de gesmolten chocolade toe.

3

Vet een springvorm in met de Bakspray en giet het beslag erin. Bak de biscuit gedurende 35 min. en laat daarna volledig afkoelen. Snij de biscuit horizontaal door midden.

4

De vulling

Laat de praliné chocolade smelten en voeg de verkruimelde sigarenkoekjes toe.

5

De karamel

Bereid de karamel op een zacht vuur door de suiker met het water in een steelpan te doen. Als de karamel mooi goudbruin is, giet dan de room bij de hete karamel en roer met een houten lepel. Dit gaat nu hard borrelen. Blijf roeren tot een egale massa. Zet het vuur uit en voeg de gezouten boter en zout toe. Blijf roeren tot de boter gesmolten is.

6

De afwerking

Verdeel de praliné over het onderste deel van de biscuit, leg het tweede deel erbovenop en werk af met de karamel.