Verwarm de oven voor: Elektrische oven: 180 °C, Heteluchtoven: 175°C.
Laat 100 g chocolade smelten. Meng alle ingrediënten voor het beslag en voeg de gesmolten chocolade toe.
Vet een springvorm in met de Bakspray en giet het beslag erin. Bak de biscuit gedurende 35 min. en laat daarna volledig afkoelen. Snij de biscuit horizontaal door midden.
Laat de praliné chocolade smelten en voeg de verkruimelde sigarenkoekjes toe.
Bereid de karamel op een zacht vuur door de suiker met het water in een steelpan te doen. Als de karamel mooi goudbruin is, giet dan de room bij de hete karamel en roer met een houten lepel. Dit gaat nu hard borrelen. Blijf roeren tot een egale massa. Zet het vuur uit en voeg de gezouten boter en zout toe. Blijf roeren tot de boter gesmolten is.
Verdeel de praliné over het onderste deel van de biscuit, leg het tweede deel erbovenop en werk af met de karamel.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken