Baktijd: ca.10 minuten / Elektrische oven: 180 – 190 °C / Gasoven: stand 3 - 4
Klop de boter met de suiker en het zout schuimig, voeg de afgekoelde gesmolten chocolade, de eieren en het aroma toe en roer tot de ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Meng en zeef de cacao, de bloem en de Backin door elkaar en schep in kleine porties door het botermengsel. Roer de witte chocolade, de melkchocolade en de amandelen erdoor.
Leg steeds met een volle theelepel bergjes deeg 5 cm uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes midden in de oven tot de rand van de koekjes stevig, maar het midden nog wat zacht is. Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.
Doe de pure en witte chocolade elk apart in een klein spuitzakje over en garneer de koekjes hiermee.
De koekjes kunnen drie dagen van tevoren worden bereid. Zonder glazuur kunnen ze in de diepvriezer drie maanden worden bewaard.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken