Flag

Driekoningentaart

8 porties
Gemakkelijk
20
Wie wordt dit jaar koning of koningin? Kom erachter met dit recept!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor de frangipane
tandenstoker
mes

Ingrediënten

Voor de frangipane
100 gboter op kamertemperatuur
100 gamandelpoeder
100 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
2eieren
40 gbloem
Voor het deeg
2 blaadjesbladerdeeg
1eidooier
1boon of 1 ongedopte amandel
een beetjemelk

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

Kooktijd en temperatuur

Baktijd: 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

1

Voor de frangipane

Klop de boter in een kom en voeg het amandelpoeder, de suiker en de vanillesuiker toe. Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel en klop met een elektrische garde. Zeef de bloem erdoor en meng opnieuw.

2

Voor de taart

Snijd twee cirkels (Ø 18 cm en Ø 22 cm) uit het bladerdeeg. Leg de kleinere cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de frangipane in het midden van het bladerdeeg en laat een rand van een paar centimeter over. Duw er de boon of een amandel in. Leg de tweede cirkel deeg erop en plak de randen goed dicht. Klop de eidooier los met een beetje melk en bestrijk de bovenkant van je taart. Maak een klein gaatje of sneetje in de bovenkant van de taart om de warme lucht te laten ontsnappen tijdens het bakken.

3

Gebruik een tandenstoker of mes om de motieven die je op je taart wilt hebben te tekenen.


Advies

Laat de cake een half uur rusten in de koelkast voordat je hem bakt. Verwarm de oven voor. Bak de driekoningentaart ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur en bak de taart nog 20 minuten, zodat de frangipane kan doorbakken (controleer eventueel met de punt van een mes). Laat de taart na het bakken afkoelen.