Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter de springvorm.
Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 175°C (voorverwarmd) Gasoven: Stand 3-4 (voorverwarmd) Baktijd: ongeveer 50 minuten
Klop de boter met de suiker en het amandelaroma in een grote kom en roer het amandelpoeder erdoor. Zeef in een aparte kom de bloem en de Backin en meng deze. Klop in een derde kom de eiwitten met het citroensap stijf. Spatel dan om en om delen bloem en eiwit door de botermassa. Doe het beslag over in de ingevette springvorm. Bak de cake op een rooster in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar (eventueel de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie). Stort de cake de vorm op een taartrooster en laat afkoelen.
Snijd de cake horizontaal in twee. Bestrijk de onderste cakehelft met de confituur. Bedek met de andere cakehelft. Klop de slagroom stijf met de suiker, de gevanillineerde suiker en de Klop-Fix. De cake van boven en aan de zijkanten bestrijken met slagroom. Schraap met een glad mes chocoladekrullen van de onderkant van de chocoladereep. Bestrooi de zijkant van de cake met de chocoladekrullen. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak en garneer de cake. Versier met de chocolade hulstblaadjes.
Spuitzak met gladde of kartelspuitmond. Springvorm (doorsnede 18-20 cm).
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken