Flag

Feestelijke kerstcake

8 - 12 porties
Gemiddeld
60
ideaal voor Kerst!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
125 gboter zacht (+ boter om in te vetten)
125 gsuiker
7 druppelsDr. Oetker Amandelaroma
2 eetl.amandelen zeer fijn gemalen
200 gbloem
2 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
5eiwitten
1 koffiel.citroensap
Voor de garnering
2 - 4 eetl.confituur
750 mlslagroom
2 eetl.suiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
3 zakjesDr. Oetker Klop-Fix
70 - 100 gchocoladevlokken
chocolade hulstblaadjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Amandelaroma
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix

Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter de springvorm.


Baktemperatuur en tijd

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 175°C (voorverwarmd) Gasoven: Stand 3-4 (voorverwarmd) Baktijd: ongeveer 50 minuten

1

Klop de boter met de suiker en het amandelaroma in een grote kom en roer het amandelpoeder erdoor. Zeef in een aparte kom de bloem en de Backin en meng deze. Klop in een derde kom de eiwitten met het citroensap stijf. Spatel dan om en om delen bloem en eiwit door de botermassa. Doe het beslag over in de ingevette springvorm. Bak de cake op een rooster in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar (eventueel de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie). Stort de cake de vorm op een taartrooster en laat afkoelen.

2

Snijd de cake horizontaal in twee. Bestrijk de onderste cakehelft met de confituur. Bedek met de andere cakehelft. Klop de slagroom stijf met de suiker, de gevanillineerde suiker en de Klop-Fix. De cake van boven en aan de zijkanten bestrijken met slagroom. Schraap met een glad mes chocoladekrullen van de onderkant van de chocoladereep. Bestrooi de zijkant van de cake met de chocoladekrullen. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak en garneer de cake. Versier met de chocolade hulstblaadjes.


Benodigdheden

Spuitzak met gladde of kartelspuitmond. Springvorm (doorsnede 18-20 cm).