Flag

Frambozen -Nectarine confituur

5 - 6 potjes
Gemiddeld
60
Maak laagjesconfituur met de Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het recept
500 gnectarines
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 pakDr. Oetker Gelfix Geleisuiker
500 gframbozen
1 koffiel.geraspte schil van 1 citroen
1 eetl.citroensap
5muntblaadjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
1

Bereiding

Dompel de nectarines enkele ogenblikken onder in kokend water, haal ze eruit en spoel ze onder koud water. Verwijder de schil, snij ze in twee en ontpit ze. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

2

Meng de nectarines met de Dr. Oetker Bourbon vanillesuiker in een kookpot, samen met 250 g Dr. Oetker Gelfix geleisuiker.

3

Breng aan de kook op een hoog vuur. Laat ca. 3 min. koken terwijl je blijft roeren en haal dan de pot van het vuur. Vul onmiddellijk de potjes voor de helft. Laat ca. 15 min. rusten.

4

Meng de frambozen, de geraspte citroenschil en het citroensap in een kookpot, samen met de andere 250 g van de Dr. Oetker Gelfix geleisuiker.

5

Breng aan de kook op een hoog vuur. Laat ca. 2 min. koken terwijl je blijft roeren. Voeg de gehakte muntblaadjes toe en laat 1 min. verder koken.

6

Haal daarna de pot van het vuur. Giet voorzichtig de frambozenconfituur op de nectarineconfituur. Sluit de potjes en laat rusten zonder de potjes om te draaien.