Voor het deeg: 250 g bloem, ½ zakje Dr. Oetker Backin, 1 mespunt zout, 60 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon, 5 druppels Dr. Oetker Citroenaroma, 1 eidooier, 3 eetlepels melk, 100 g koude boter of margarine / Voor het glazuur: 250 g poedersuiker, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels heet water, ½ koffielepel boter of margarine, gesmolten
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een mengkom en roer het zout erdoor. Maak in het midden een kuiltje, doe er de resterende ingrediënten (behalve de boter) in de aangegeven volgorde in en vermeng met een beetje bloem tot een dikke brij. Leg hierop de in stukken gesneden boter, dek af met een beetje bloem en kneed de ingrediënten snel vanuit het midden tot een samenhangend deeg. Laat het vervolgens op een koele plaats 30 minuten rusten. Rol het deeg dun uit en steek er hartjes uit. Leg de deeghartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van een voorverwarmde oven.
Baktijd: 10 - 15 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Zeef voor het glazuur de poedersuiker. Roer het citroensap en het hete water erdoor en vervolgens, voor een mooie glans, de boter. Breng een beetje glazuur aan op de hartjes en strijk het met de botte kant van een mes uit.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken