Flag

Kerststronk met botercrème

12 porties
Gemakkelijk
40
Met de Dr.Oetker Bereiding voor Biscuit
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
4eieren
50 mlmelk
1 bereiding voorDr. Oetker Biscuit
Voor de vulling
200 gzachte boter
200 gpoedersuiker
300 gframbozenconfituur
Voor de decoratie
suikerdecoratie (zilveren parels)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuit
1

Bereiding van de botercrème

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 min. glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de suiker toe. Roer het geheel in ca. ½ min. op de laagste stand door elkaar tot de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 min. op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

2

Bereiding van de biscuit

Verwarm de oven zoals aangegeven. Vet de bakplaat in met boter (of met de Dr. Oetker Bakspray) en plaats hierop een vel bakpapier. Doe de deegmix, 4 eieren en 50 ml melk in een mengkom en mix het geheel met de mixer op de laagste stand. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in ca. 5 min. tot een luchtig deeg. Vul de bakplaat met het deeg tot ca. 1 cm. hoogte en strijk het deeg glad. Plaats de bakplaat net onder het midden van de oven en bak de biscuit in ca. 12 min. gaar.

Positie rooster: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 12 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

3

De vulling

Bedek de nog warme biscuit volledig met frambozenconfituur. Verspreid daarna 2/3 van de botercrème over de confituur. Laat ca. 2 cm aan de lange zijden onbedekt. Rol daarna de biscuit volledig op met behulp van het bakpapier. Druk de biscuit stevig aan en sluit het bakpapier langs de zijkanten. Laat de biscuit gedurende 1 uur opstijven in de koelkast.

4

De decoratie

Bestrijk de biscuit met de resterende botercrème. Gebruik een vork om houtnerven in de stronk te vormen.