Flag

Kleine kerststronkjes

20 porties
Gemakkelijk
20
20
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
4eieren
120 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
100 gbloem
20 gcacaopoeder
Voor de crème
500 mlroom
15 gmaanzaad (ongeveer 3 eetlepels, gemalen)
3 eetl.rum
3 eetl.poedersuiker
2 zakjesDr. Oetker Klop-Fix
Om te bestrijken
frambozenconfituur
Om te beleggen
250 gframbozen (diepvries)
Voor de decoratie
1 zakjeDr. Oetker Chocoladeglazuur
3 eetl.abrikozenconfituur (gezeefd)
350 mlwater
2 zakjesDr. Oetker Taartina
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Picture - Dr. Oetker Taartina
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen  (rood)

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 200 °C / Heteluchtoven: 180 °C / Gasoven: stand 4 / Baktijd: ongeveer 12 minuten

1

Verwarm de oven voor. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker romig. Mix het meel en de cacao en zeef het over het eimengsel en schep het doorheen. Het deeg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat (30 x 35 cm) strijken. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Het biscuit direct op een met suiker bestrooid papier storten, de bakplaat met koud water begieten en voorzichtig afnemen. Het nog warme biscuit dun met confituur bestrijken.

2

Voor de crème de room met maanzaad, rum, poedersuiker en Klop-Fix volgens voorschrift mixen. De crème gelijkmatig uitstrijken en de bevroren frambozen hierop verdelen. Het biscuit met behulp van het bakpapier in de breedte tot een derde inrollen. De rollade afsnijden en in papier wikkelen. Herhaal dit nog twee keer. De rollade ongeveer 2 uur koud weg zetten.

3

De glazuur bereiden en de rollade hiermee bestrijken. In de nog zachte chocolade met een vork een boomschorspatroon tekenen. Na het verharden van het glazuur de rollade in verschillende grote stukken snijden, op een gebakschaal als gekloofd brandhout neerleggen en met poedersuiker en cacao bestrooien.

4

Om te versieren confituur, water en Taartina volgens voorschrift op de verpakking klaarmaken en kleuren met de rode voedingskleurstof. De kokend hete Taartina in een diep bord gieten en laten afkoelen. Zodra het afgekoeld is kunt u hier vlammetjes uit snijden en de haardblokken daarmee versieren.